Acasă Actualitate Podul de gheata de pe raul Bistrita a inceput sa se topeasca

Podul de gheata de pe raul Bistrita a inceput sa se topeasca

DISTRIBUIȚI


17 beciuri si mai multe terenuri agricole situate pe ambele maluri ale Bistritei au fost inundate de acest rau in ultimele zile. Problemele au aparut pe raza comunei Poiana Teiului, pe o lungime de circa 800 de metri, fiind afectate partial terenul platformei tehnologice si tabara cu dormitoarele muncitorilor din santierul societatii Hidroconstructia.

De asemenea, sunt afectati 30 de metri de drum comunal cu aglomerari de gheata, in zona localitatii Galu, comuna Poiana Teiului.

Pe raul Bistrita, la postul hidrometric Frumosu, comuna Farcasa, nivelul apei este influentat de aglomerarile de gheata aparute in ultimele zile, care au o inaltime de 111 centimetri. Dincolo de coada lacului Izvorul Muntelui, pe o lungime de circa patru kilometri, se semnaleaza, de asemnea, pod de gheata. In continuare, pe o lungime de circa 1,6 kilometri, pana in apropierea viaductului se inregistreaza aglomerari de gheata cu inaltimi de cinci-sase metri, mai ridicate pe mijlocul albiei, pana la sapte metri in localitateaTopoliceni.

Reprezentantii Comisiei Judetene de Aparare Impotriva Dezastrelor Neamt au constatat ca in amonte cu circa un kilometru de postul hidrometric Frumosu, comuna Farcasa, exista aglomerari de gheata pe maluri, cu canal dezghetat pe mijlocul albiei, cu latimi de 8-12 metri. Din amonte, curge zai pe circa 40% din suprafata apei.

Prognoza meteorologica nu anunta posibile cresteri ale temperaturii in perioada urmatoare.

Caseta:

Acoperisurile a doua scoli s-au prabusit din cauza zapezii

Tot in Neamt, acoperisurile a doua scoli s-au prabusit din cauza depunerilor masive de zapada din ultima perioada.

Inspectorul general scolar al judetului Neamt, Emil Creanga, a declarat ca acoperisurile scolilor din Icusesti si Giurgeni s-au prabusit din cauza greutatii zapezii depuse, iar la scoala din Rediu acoperisul s-a lasat si tiglele au permis patrunderea zapezii in podul scolii, astfel incat apa rezultata in urma topirii zapezii s-a scurs in salile de clasa.

Potrivit sursei citate, incidentele nu s-au soldat cu victime in randul profesorilor sau elevilor de la cele trei scoli avariate. Acoperisurile s-au prabusit, in principal, din cauza vechimii cladirilor si a starii precare a infrastructurii de rezistenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.