DISTRIBUIȚI
#muiepsd
În disperarea sa de a opri propagarea sloganului #MUIEPSD care neînsoțit de vreo formă a verbului „a da” înseamnă GURĂPSD, conform Micului Dicționar al Academiei Române ediția 2010, PSD prin subalternii ministrului de Interne Carmen Dan au invocat Convenția de la Viena din 1968 de circulație pe drumurile publice, ratificată și de Ceaușescu în 1980 care prevede că numerele la mașini trebuie să aibă și litere. Ionuț Giurea explică însă că această convenție a fost modificată la cererea Belgiei așa că din septembrie 2016 sunt admise în Europa și plăcuțe formate doar din litere. PeSeDiștii fac presiuni asupra lui Carmen Dan ca polițiștii să propună procurorului care instrumentează cauza șoferului care are la mașină numărul MUIEPSD forma continuată a infracțiunii ca să-l rețină și să-l aresteze preventiv, după cum am arătat AICI. Numai că explicația lui Ionuț Giurea demontează acuzațiile psdiștilor: „Poliția Română invocă o convenție de circulație pe drumurile publice de la Viena 1968, semnată de România în 1980, care prevede că o plăcuță de înmatriculare trebuie să aibă fie doar numere fie litere și numere și pentru că cetățeanul cu Audi nu a ales 1 în loc de I, s-ar zice că e pasibil de o pedeapsă aspră.

„(…)numărul de înmatriculare prevăzut la art. 35 şi 36 ale Convenţiei trebuie să fie compus fie din cifre, fie din cifre şi litere. (…)”

Ce uită aici Poliția, cu voie sau din neștiință, este să verifice dacă în ultimii 50 de ani s-or mai fi făcut ceva schimbări în regulamentul acela. Și ce să vezi, în 2015 tocmai paragraful buclucaș este propus a fi modificat, pentru a face loc plăcuțelor preferențiale formate doar din litere. http://www.unece.org/…/…/doc/2014/wp1/ECE-TRANS-WP1-147e.pdf”, explică Giurea

Cum în 19 mai 2016 a expirat perioada de 12 luni de la propunerea amendamentului de către Belgia și nicio țară nu a avut obiecțiunie, în 19 septembrie 2016, modificarea a intrat în vigoare.

Așa că ce avem noi aici? Șoferul Răzvan Ștefănescu înainte de a veni în România a verificat Convenția de la Viena în forma actuală, nu ca poliția în forma de pe vremea lui Ceaușescu și a văzut că are voie cu numerele MUIEPSD. Ca să vezi! Permisul trebuie returnat de urgență lui Răzvan Ștefănescu cu scuzele de rigoare!

3 COMENTARII

  1. Amended Paragraph 1 shall read as follows:
    “1. The registration number referred to in Articles 35 and 36 of this Convention shall be
    composed either of numerals or of letters or of numerals and letters. „

  2. Si daca te trezesti intr‘o dimineata si vezi ca cineva ti‘a lipit pe masina un abtibild MUIEPSD pe portbagaj langa numere, tot infractiune e?? Tu nu o poti da jos ca n‘ai nici timp si nici bani, si nici nu te prea deranjeaza, tot cu dosar penal te alegi?
    Si daca o sa umble prin romania vre‘un milion de masini cu abtibilde lipite, oare nici asa nu ii trezim??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.