Home Actualitate Politia Capitalei a brevetat un detectiv penal

Politia Capitalei a brevetat un detectiv penal

DISTRIBUIŢI

Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a oferit brevet de detectiv particular lui Stefan Brotac. Acesta este un fost ofiter la DGPMB condamnat penal, care a plecat din institutie direct in arest, fiind acuzat de furt. Acest lucru nu i-a deranjat pe fostii colegi care raspund de autorizarea firmelor de paza, care i-au permis sa infiinteze o companie de securitate. Mai mult, ei i-au acordat si atestat de detectiv particular fara sa ia in calcul trecutul sau penal.


La jumatatea anilor *90, doi ofiteri de la Serviciul Judiciar al Politiei Capitalei erau arestati pentru furt. Cei doi, imbracati in uniforma, opreau TIR-urile care circulau pe soseaua de centura, legitimau soferii, apoi le furau banii. Scosi din politie o data cu arestarea, Stefan Brotac si Dorian Necula au fost condamnati cu suspendare.

Ei au pus bazele firmei de paza Bronec, apoi au fondat o alta companie de securitate – Bronic. In mod suspect, fostii colegi nu si-au mai amintit, in momentul in care au emis avizele de functionare, de faptul ca patronii avusesera probleme cu legea.

Acelasi lucru s-a intamplat si in momentul in care Stefan Brotac a solicitat de la DGPMB brevet de detectiv particular. El a depus dosarul, a dat examen si a primit atestatul dorit.

Politistii se lamenteaza ca in cazierul lui Brotac nu apare nimic din cauza reabilitarii. Din atitudinea lor putem deduce ca Gigi Boieru (infractor reabilitat, care in prezent are cazier curat) ar putea obtine si el atestat de detectiv.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.