Acasă Actualitate Poliția: Cristina Verona nu era bolnavă psihic, cu toate acestea și-a ucis...

Poliția: Cristina Verona nu era bolnavă psihic, cu toate acestea și-a ucis mama, apoi s-a sinucis

DISTRIBUIȚI

Anchetatorii implicați în cazul jurnalistei Cristina Verona susțin că, din datele adunate până acum – atât de procurori, cât și de polițiști și de legiști -, nu există acte care să demonstreze faptul că femeia avea probleme psihice, iar unica ipoteză care rămâne în picioare este cea a omorului urmat de suicid. „Mărturiile pe care le-am auzit până acum sunt puțin relevante cauzei. Starea de sănătate fizică și psihică a victimelor nu este un element esențial în acest moment al anchetei, astfel că toate speculațiile pe această temă nu își au rostul. În plus, nicio supoziție cu privire la starea psihică a fostei jurnaliste nu este confirmată de vreun act medical“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca.
„Se pun foarte multe întrebări, se ridică foarte multe probleme, care însă, din punctul nostru de vedere, nu au relevanță în anchetă. Considerăm deja, din datele pe care le avem până la acest moment, că avem de-a face cu un caz, să-i spunem clasic, de omor urmat de sinucidere. Nu există niciun alt element care să ne ducă spre vreo altă variantă“, a mai precizat purtătorul de cuvânt, care are o experiență de 13 ani la Serviciul Omoruri din instituție. Sarca a spus că, până la acest moment, polițiștii nu au citat eventuali martori pentru a-i audia. Ea a adăugat că, spre sfârșitul lunii trecute, Cristina Verona a luat legătura cu poliția, după ce a mers la o secție din Capitală, intenționând să reclame un presupus furt de identitate pe Internet. „Într-adevăr, a mers la o secție, a spus că vrea să depună o plângere pentru un furt de identitate pe Internet, a început să scrie, dar, la un moment dat, a renunțat și a plecat, luând cu dumneaei și hârtia pe care începuse să-și scrie declarația. Este un detaliu care însă nu pare relevant pentru noi în acest moment. Într-un caz de omor avem de-a face cu o victimă și un făptuitor, iar din punctul nostru de vedere, din ce știm până în acest moment, în acest caz este vorba de omor urmat de sinucidere“, a afirmat Diana Sarca. Legiștii și criminaliștii au ajuns la
concluzia că Elena Pârvulescu, mama Cristinei Verona, a murit „în urma unei asfixii mecanice prin obturarea orificiului oro-nazal și prin comprimare toracică“, iar fosta jurnalistă a murit „prin asfixie prin spânzurare“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.