DISTRIBUIȚI
muie

Conform Micului Dicționar al Academiei Române Ediția a IIa editat în 2010 și citat de dexonline.ro, múie înseamnă 1 Gură. 2 (Îe) A duce cu ~ia A face promisiuni înșelătoare Si: a amăgi, a înșela. 3 (Îae) A duce cu vorba. 4-5 (D. bărbați; îe) A da ~ (A invita o femeie să practice sau) a practica sexul oral. 6 (Șîe a da ~) Invitație la sex oral adresată unei persoane indiferent de sex, cu intenția de a jigni, de a înjosi. 7 Gest făcut prin ridicarea degetului cel mai lung de la mână și strângerea celorlalte patru, eventual orientându-l în direcția gurii, cu semnificația de muie (4-6). 8-9 (Rar; îe) A da ~ la statuie A sfida (lumea în general sau) simbolurile ei consacrate.

Cum cuvântul nu e utilizat și cu verbul a da, nu se poate reține decât varianta 1 a definiției din dicționar: gură PSD, expresie care nu poate fi considerată o jignire și clujeanul poate câștiga în instanță anularea unei eventuale amenzi.

Mesajul a fost scris de doi protestatari din Cluj-Napoca pe un deal situat la 40 de kilometri de municipiu, cu litere pe o lățime de 60 de metri, să poată fi citit din avion, proprietarul terenului anunțând că Poliția i-a sugerat să șteagă mesajul.

”Am prezentat cel mai mare banner din lume, care se întinde pe circa două hectare, pe un deal la circa 40 de kilometri de Cluj-Napoca, la jumătatea distanței față de Reghin, între Zorenii de Vale și Cămărașu. Este scris un mesaj pe o proprietate particulară, o miriște, aparținând prietenului meu Alexandre Lacaille, cu care l-am realizat împreună joi. O literă are 60 de metri, am realizat cu un tractor cu un utilaj numit cultivator, care este ca o grapă. Noi am preluat mesajul românilor care au venit din străinătate la adresa PSD și am încercat să îl facem la o scară mai mare. Se poate vedea din avion de către cei care aterizează la Cluj-Napoca sau la Târgu Mureș”, a spus Bobiș.

Sorin Bobiș a mai declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că a fost citat pentru duminică la Postul Poliție din Apahida pentru explicații privind mesajul scris pe deal.

„Am fost citat împreună cu prietenul meu francez Alexandre Lacaille pentru duminică la Postul de Poliție din Apahida pentru explicați privind mesajul scris. Polițiștii ne-au sugerat să ștergem mesajul. Vom vedea ce vom face”, a mai spus Bobiș.

„Discuţia telefonică dintre poliţist şi aceştia (persoanele care au scris mesajul pe deal – n.r.) a fost una principială, în scopul conştientizării faptului că acţiunea lor ar putea avea consecinţe juridice. Persoanele au fost invitate la sediul poliţiei pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de realizarea acestui mesaj şi difuzarea lui în spaţiul public”, a transmis reprezentanții Poliției Cluj.

6 COMENTARII

  1. Carmen Dan dorește să fie tot mai interesant ,dând ordin Poliției Cluj pentru a șterge mesajul împotriva PSD! Carmelita,îți cerem Demisia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.