Acasă Actualitate Poliția Română are un deficit de aproximativ șapte mii de posturi

Poliția Română are un deficit de aproximativ șapte mii de posturi

DISTRIBUIȚI

Șeful Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), chestorul principal de poliție Petre Tobă, a declarat ieri, într-o conferință de presă, la Sfântu Gheorghe, că Poliția Română are, la ora actuală, un deficit de aproximativ șapte mii de posturi, transmite corespondentul Mediafax.
Șeful Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), chestorul principal de poliție Petre Tobă, a spus că Poliția Română are un deficit de aproximativ 7.000 de posturi. Tobă a afirmat că, în acest an, Poliția Română va avea aproximativ 1.600 de ofițeri și agenți care își termină studiile în acest an, astfel se va acoperi o parte din deficitul de personal. Potrivit sursei citate, un al doilea mod prin care se va acoperi deficitul de personal reprezintă relocarea polițiștilor de frontieră.
Tobă a explicat că, în martie 2011, România va adera la spațiul Schengen, iar în urma desființării controlului la frontiera cu țările membre, respectiv Ungaria și Bulgaria, efectivele care până atunci își desfășoară activitatea la cele două frontiere vor fi relocate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.