Acasă Actualitate Poliția Română spulberă prostiile debitate de fugarul Ghiță, gurista Andreea Cosma și...

Poliția Română spulberă prostiile debitate de fugarul Ghiță, gurista Andreea Cosma și escrocul Nicolae Popa

DISTRIBUIȚI

De două zile, Sebastian Ghiță, Andreea Cosma și Nicolae Popa se dau de ceasul morții la televizor să demonstreze că transportul lui Nicolae Popa din Indonezia a fost plătit de o firmă privată. Ba chiar gurista Andreea Cosma s-a întrecut pe sine în prostia debitată la GhițăTV aseară. Deputata PSD a explicat că fostul său amant, procurorul Mircea Negulescu (foto), ar fi sustras din contabilitatea unei firme pe care o cerceta factura prin care s-a plătit transportul lui Nicolae Popa din Indonezia iar acum „nu mai există nici măcar o copie a facturii, pentru a se ascunde plata ordonată de Kovesi”, a fluturat genele puse și buzele botoxate, condamnata nedefinitiv pentru corupție, Andreea Cosma. Din cale-afară de deșteaptă, Andreea Cosma nu înțelege că Negulescu nu avea de ce să sustragă factura pentru că ea a fost emisă de Țiriac Air, în contabilitatea căreia a rămas cel puțin un exemplar al documentului. Oricum procuroarea Adina Florea i-a interzis lui Negulescu să vorbească cu presa așa că acum e momentul ca cei anchetați de el să spună orice fiindcă nu se poate apăra public: că era pirat în apele internaționale, spărgător de bănci noaptea, traficant de droguri ziua, contrabandist sau orice altă infracțiune din Codul Penal. Menționăm că acuzațiile de hărțuire sexuală lansate de Andreea Cosma au fost demontate de Negulescu pe vremea când avea voie să vorbească cu presa, care a arătat mesajele siropoase ale deputatei PSD și invitațiile la hoteluri din Ploiești la 8 dimineața.

Numai că Poliția Română a făcut un anunț de ultimă oră în scandalul plângerii depuse de omul de afaceri Sebastian Ghiță pe numele fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienescă Internațională, are atribuția legală de escortare din statul solicitat, în România, a persoanei extrădate și de predare a acesteia autorităților competente române în vederea încarcerării.

Preluarea persoanei extrădate se realizează în baza unei decizii definitive a autorității judiciare competente din statul solicitat, decizie care se comunică Ministerului Justiţiei din România. Termenele de preluare sunt stabilite de comun acord cu autoritățile statului solicitat, preluarea efectivă având loc după ce sunt îndeplinite toate condițiile logistice, acestea variind în funcție de mai mulți factori (ex: destinația).

În ceea ce privește achiziționarea de servicii în domeniul transportului aerian pentru aducerea în țară a unui cetățean român, în anul 2011, condamnat într-un dosar penal și pentru care era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, vă informăm că procedura a fost derulată de către Ministerul Afacerilor Interne, prin structura de specialitate, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achizițiile publice.

Negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. În acest caz, a fost declarat câștigător operatorul economic S.C. ION ȚIRIAC AIR S.R.L., iar serviciile achiziționate au vizat transportul de pasageri, pe ruta București – Jakarta și retur.

Semnarea contractului de prestare servicii și decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliției Române. Contractul, în valoare 234.207,30 de lei, a fost semnat de Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 14.04.2011.

Operatorul economic a emis factura fiscală, la data de 21.04.2011, aceasta fiind achitată de I.G.P.R., prin ordin de plată, la data de 29.04.2011.

Având în vedere faptul că legislația în vigoare la data respectivă stabilea în sarcina instituției obligativitatea de a face public anunțul de atribuire în termen de 45 de zile, la data de 26.05.2011, anunțul de atribuire nr. 107.978/26.05.2011, aferent achiziției în cauză, a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

De asemenea, precizăm că toate documentele mai sus menționate au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar informații pe acest subiect au mai fost comunicate public, la data de 9 ianuarie 2017, prin remiterea unui comunicat de presă de către instituția noastră”, transmite Poliția Română.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.