Acasă Actualitate Polițist de frontieră trafica migranți din Orient divulgând consemnele

Polițist de frontieră trafica migranți din Orient divulgând consemnele

DISTRIBUIȚI

Prin rechizitoriul din data de 27.07.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de cinci inculpaţi (patru sub control judiciar şi unul în stare de arest la domiciliu), pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi, luare de mită şi dare de mită.

În fapt s-a reţinut că, patru dintre inculpaţii cercetaţi în prezenta cauză, au avut rolul de asigurare a protecţiei transporturilor, inclusiv prin atragerea, prin corupere, în activitatea infracţională a unui lucrător de poliţie din punctul de trecere a frontierei Nădlac II, şi asigurarea din punct de vedere logistic a activităţii (identificarea şi închirierea de locaţii pentru transferarea şi gruparea migranţilor aflaţi pe teritoriul României, racolarea şoferilor dispuşi să efectueze transportul, obţinerea de autovehicule de mari dimensiuni şi a documentaţiei necesare).

În privinţa infracţiunii de trafic de migranţi, în sarcina celor patru inculpaţi s-a reţinut că au ajutat la realizarea a două transporturi având drept scop trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României a unui număr total de 141 de migranţi (adulţi şi copii de diverse naţionalităţi, printre care irakieni, sirieni, afgani şi pakistanezi).

În ceea ce îl priveşte pe cel de-al cincilea inculpat, fost poliţist de frontieră, s-au reţinut că, în calitate de lucrător de poliţie în cadrul ITPF Oradea – STPF Nădlac – PCTF Nădlac II, a sprijinit acest grup infracţional organizat, asigurând protecţia transporturilor prin comunicarea consemnelor dispuse de către organele judiciare asupra ansamblurilor de transport tir şi asupra membrilor grupului infracţional organizat în vederea minimalizării riscurilor de depistare, respectiv a îngreunării tragerii la răspundere penale a persoanelor implicate. De asemenea, acesta a transmis turele de serviciu şi intervalul aferent când transporturile frauduloase puteau trece prin punctul de frontieră Nădlac II fără a fi controlate corespunzător.

De asemenea, în intervalul martie – aprilie 2017, inculpatul, cu atribuţii de control pe linia traficului de migranţi, a acceptat promisiunea primirii unor sume de bani (10.000 euro aferent fiecărui astfel de transport fraudulos), respectiv a primit suma de 8.500 euro de la membrii grupului infracţional organizat, pentru a asigura trecerea transporturilor frauduloase de grupuri de migranţi în punctul de frontieră Nădlac II cu direcţia ieşire din România, prin neefectuarea controlului corespunzător atribuţiilor de serviciu.

Menţionăm că, în cadrul aceleiaşi activităţi investigative, au fost administrate probe privind contribuţia infracţională a altor 14 inculpaţi, faţă de care s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitoriul de data de 06.12.2018, în prezent, condamnaţi definitiv în cauză.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.

Activitatea de urmărire penală a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia şi D.G.A.

Suportul de specialitate a fost oferit de către Brigada Operaţiuni Speciale Alba Iulia şi Serviciul Operaţiuni Speciale Hunedoara.

1 COMENTARIU

  1. ASA CA NU VA MAI INTREBATI romanilor DE CE ROMANIA NU ESTE PRIMITA IN SPATIU Schengen ,CAZUL ASTA E O „BAGATELA” fata de alte GROZAVII………CE SE PETREC LA FRONTIERA RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.