Acasă Politic Gorghiu promite că PNL va respecta angajamentele față de PSD. Votanții înșelați...

Gorghiu promite că PNL va respecta angajamentele față de PSD. Votanții înșelați nu contează

DISTRIBUIȚI

PNL va respecta protocolul de constituire a actualei coaliţii de guvernare care prevede că în luna mai a anului viitor se vor schimba premierul şi câteva portofolii ministeriale, a declarat, luni, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, după ce un deputat PNL a anunțat că e posibil ca PSD să nu preia funcție de premier.

Imediat, Gorghiu, o politiciană care în 2016, atunci când a condus PNL, a oferit pe tavă România lui Liviu Dragnea, s-a gărbit să asigure PSD de întregul devotament al PNL, nemaicontând voturile din 2020 câștigate cu un discurs violent anti-PSD.

„E o declaraţie care aparţine unuia dintre colegi, însă trebuie să ştiţi că PNL este un partid foarte serios şi când ne-am asumat această coaliţie am făcut-o ştiind care este parcursul la care ne-am angajat. De altfel, există şi o formă juridică pe care protocolul a prevăzut-o şi anume că, la finalul lunii mai, anul viitor, se va întâmpla această schimbare de premier şi câteva portofolii, de asemenea, vor fi schimbate între PNL şi PSD. PNL e un partid serios şi respectă absolut orice angajament, mai ales că vorbim de un angajament care a dat stabilitate României într-un moment de criză, într-un moment foarte complicat. Nu vreau să comentez declaraţia niciunui coleg, aceasta este poziţia oficială a PNL – vom respecta protocolul, vom respecta angajamentele pe care această coaliţie şi le-a luat, suntem o parte relevantă, avem acum premier în persoana domnului Nicolae Ciucă şi nu se pune problema să ne jucăm de-a respectatul sau nu a unui protocol. Eu am învăţat un singur lucru din această coaliţie – reacţiile la cald nu sunt sănătoase şi aş vrea să cred că PSD nu îşi consumă energia să reacţioneze la absolut orice declaraţie a unui coleg din PNL pe o temă atât de serioasă. Ce se discută în coaliţie este literă de lege, ce poziţie are preşedintele partidului e la fel, direcţia publică oficială a PNL. Tensiunile sunt inerente, în România noi nu avem cultura coaliţiilor, ne descurcăm din mers şi învăţăm să funcţionăm din mers, însă obiectivul foarte clar este acela de a asigura stabilitate într-o perioadă foarte complicată. Ştiu că a obosit lumea să audă că e război la graniţă, dar asta e realitatea, că am obosit să auzim că va fi o iarnă dificilă, dar asta e realitatea, că suntem crize peste crize, pe care Guvernul le-a gestionat până acum foarte bine. Ca atare, noi, coaliţia, PNL în principal, ne concentrăm pe ce avem de făcut şi de comentat o să încercăm că comentăm mai puţin lucrurile care ne despart sau care ar putea crea artificii”, a precizat Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

 

3 COMENTARII

  1. Alexandru Muraru isi pregateste terenul – opinia publica pentru a prelua conducerea PNL cu sprijinul lui KWJ si a altor ONG-uri de casa, prin care ni se va furniza o iumagine idilica a liderulul de la Iasi ca nu-i asa alegeriele din anul 2024 sunt foarte aproape !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.