Acasă Actualitate Ponta și Antonescu pregătesc marșul huiduielilor pentru Merkel și Barroso

Ponta și Antonescu pregătesc marșul huiduielilor pentru Merkel și Barroso

DISTRIBUIȚI

În timp ce Victor Ponta se angajează astăzi la Bruxelles, în fața președintelui Comisiei Europene, să ducă la bun sfârșit îndeplinirea celor 11 puncte de pe lista dictată în vară de Jose Manuel Barroso, colegii săi de partid și alianță pregătesc un marș anti-european, al huiduielilor, cu care să-i întâmpine pe liderii Europei reuniți la București în a doua parte a lunii pentru Congresul Partidului Popular European. Câtă ipocrizie din partea lui Victor Ponta care astăzi are pretenții să fie tratat ca un lider european , în timp ce pune la cale organizarea  unei manifestații care nu are nicio legătură cu democrația, fiind doar o manevră populistă, naționalistă și anti-europeană, menită să aducă voturi USL în alegeri! Ceea ce nu iau liderii USL în calcul este faptul că acest gen de acțiuni vin la pachet cu consecințe grave pentru România: izolare la nivel european, blocarea investițiilor străini și probabil amânarea sine die a intrării României în spațiul Schengen pentru că nimeni nu dorește să-și mai bată capul cu o țară în care liderii politici aflați la putere cultivă asiduu discursul naționalist , anti-european, care amintește de începutul anilor  1990, când Ion Iliescu declama constant că nu ne vindem țara și că nu primim lecții de democrație de la nimeni. Probabil Crin Antonescu și Victor Ponta s-au gândit să-i facă și lui Iliescu o bucurie , mai ales că marșul anti-european pregătit pentru liderii PPE va fi organizat în luna octombrie, în preajma aniversării Marii Revoluții Bolșevice, sărbătoare sacră pentru bătrânul edecar stalinist.
Cert este că discursul naționalist, anti-european, cu iz rânced peremist, începe să dea roade, unii români pierzându-și încrederea în UE, în instituțiile democratice, în timp ce alții au trecut la acte de violență, atacând la drumul mare străinii care ne vizitează țara. Probabil așa au înțeles de la liderii USL că trebuie să ne comportăm vizavi de europeni: politicienii atacă prin discursuri , prin mitinguri și marșuri , iar electoratul alianței atacă la propriu cetățenii europeni că doar sunt de-ai lui Merkel, Reding și Barroso, despre care Ponta și Antonescu au spus că sunt dușmanii noștri.

Liderii Europei, față-n față cu naționalismul USL
 
Potrivit informațiilor oficiale, pe 17-18 octombrie 2012 , la București va avea loc cel de-al 21-lea Congres al PPE, manifestare găzduită de PDL și UDMR , ce va avea ca obiective dezbaterea platformei politice a popularilor europeni și alegerea unei noi conduceri. De asemenea,  tot la București va avea loc și Summitul șefilor de state și de guverne și al liderilor partidelor populare, organizat de PPE în pregătirea reuniunii Consiliului European din 18 și 19 octombrie, eveniment extrem de important pentru România, având în vedere că PPE domină nu doar Parlamentul European ci și Con­siliul European, organism  care definește orientările și prioritățile politice generale ale Uniunii Europene. De altfel, la Bucu­rești va veni și președintele Con­siliului European, Herman van Rompuy, unul din liderii populari importanți ai Europei.
La nivel de amploare și de prezență a unor importanți lideri europeni, putem spune că acest Congres al PPE poate fi comparat doar cu summit-ul NATO de la București, organizat în 2008. Astfel, potrivit comunicatului oficial al PPE, „Peste 1.200 de participanți din 40 de țări au fost invitați să participe la Congresul de la București, inclusiv cei 16 șefi de state sau de guverne ai PPE: președintele Traian Băsescu (România), cancelarul Angela Merkel (Germania), premierii Mariano Rajoy (Spania), Jean-Claude Juncker (Luxembourg), Donald Tusk (Polonia), Fredrik Reinfeldt (Suedia), Jyrki Katainen (Finlanda), Viktor Orban (Ungaria), Enda Kenny (Irlanda), Valdis Dombrovskis (Letonia), Boiko Borisov (Bulgaria), Lawrence Gonzi (Malta), Andriu Kubilius (Lituania), Pedro Passos Coelho (Portugalia), Janez Jansa (Slovenia) și Antonis Samaras (Grecia)“.
Pe lângă aceștia,  sunt așteptați să participe la Congresul PPE și șefi de state și de guverne ai familiei populare din țări nemembre UE, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, precum și lideri ai partidelor, comisari europeni, cum ar fi deja celebra Viviane Reding, cea mult „iubită“ de USL,  europarlamentari, membri ai parlamentelor naționale, delegați din partidele și organizațiile membre PPE, precum și alți oaspeți internaționali. Oameni numai buni de huiduit de către cei 100 000 de români pe care USL s-a angajat să-i mobilizeze în acele zile la București, pentru un așa zis marș al democrației. Decizia organizării acestui marș a fost luată la reuniunea politică a USL de la Murighiol, unde s-a discutat strategia pentru alegerile parlamentare, strategie care include nu numai bătălii politice interne ci și afișarea unei atitudini anti-europene profund dăunătoare pentru țară.

Viitorul României – decis și de liderii PPE

Indiferent dacă domnii Ponta sunt de acord sau nu, viitorul României depinde și de liderii populari care vor veni peste o lună la București și pe care actuala putere se pregătește să-i întâmpine într-o atmosferă „călduroasă“ de huiduieli. Astfel, conform datelor oficiale , grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European, reunind nu mai puțin de 271 de membri, la care se mai adaugă și trei observatori, din partea Croației, țară aflată în proces de ratificare a aderării sale la UE. Grație acestei stări de fapt, popularii europeni domină și Comisia Europeană, brațul executiv al Uniunii Europene, locul unde se iau decizii importante pentru România, cum ar fi cele legate de fonduri, de aderarea la spațiul Schengen, etc. Președintele Comisiei Europene, un soi de prim ministru al UE,  este popularul Jose Manuel Barroso, cel acuzat frecvent de liderii USL că este un  băsist, iar printre vicepreședinții Comisiei se află câțiva comisari europeni care aparțin aceleiași familii politice, comisarul pentru justiție și afaceri interne Viviane Reding fiind cea mai cunoscută în România din cauza campaniei de denigrare declanșată de actuala putere. De altfel, din  cei 27 de membri ai Comisiei Europene, nu mai puțin de 13 sunt susținuți de către PPE și toți sunt invitați la Congresul PPE de la București. De asemenea, la nivelul Consiliului European, instituție extrem de importantă, care propune Parlamentului președintele Comisiei Europene și membrii componenți ai acesteia,  tot popularii fac regulile. Consiliul European este compus din șefii de stat sau de guvern ai statelor membre, precum și din președintele său și președintele Comisiei. Iar cum în acest moment popularii dețin puterea în cele mai multe țări membre UE, e de la sine înțeles că și Consiliul European este dominat de acest curent politic. Președintele Consiliului este belgianul Herman Van Rompuy, membru al Partidului Popular Creștin, o personalitate cu un CV politic bogat, în care se regăsesc funcții de ministru și chiar și cea de premier al Belgiei. ?ê?£i Herman Van Rompuy va veni peste o lună la București, iar guvernul în loc să profite de acestă prezență pentru a mai netezi din asperitățile apărute la Bruxelles în legătură cu țara noastră, se pregătește să-l întâmpine cu un cor de huiduieli. 

Politicienii cu huiduielile, votanții cu pietrele

Pe lângă neplăcerile create la Bruxelles și în celelalte capitale europene, unde România a devenit un soi de paria a Europei, discursul anti-european al politicienilor USL a determinat reacții și la nivelul electoratului român. Astfel, pe lângă scăderea încrederii cetățenilor români în instituțiile UE și în politicile europene, ne-am procopsit și cu reacții violente din partea votanților USL care nu aruncă doar cu vorba ci și cu piatra. Astfel, după ce trenul Orient Expres a fost atacat cu pietre la marginea orașului Sighișoara, iar călătorii  străini s-au ales doar cu o sperietură zdravănă, alți turiști europeni au simțit pe pielea lor consecințele discursurilor politice naționaliste , fiind primiți în zona Sălaj nu cu pâine și cu sare ci cu pietre, huiduieli și îmbrânceli.
După marșul organizat de USL pentru a le arăta popularilor europeni cine sunt cu adevărat stăpânii acestei țări, greu de crezut că vom putea convinge investitorii străini sau măcar turiștii să ne mai calce țara. Dar poate că asta își doresc .

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.