Acasă Actualitate Portretul unui mitoman sadea: Victor Ponta

Portretul unui mitoman sadea: Victor Ponta

DISTRIBUIȚI

Cocoțat în fruntea Guvernului în urma unor giumbușlucuri politice mai complicate decât scălâmbăielile unei maimuțe de la Zoo, Victor Ponta face tot ce poate ca să ne convingă că Iliescu a greșit atunci când l-a considerat  doar „cârlan”, și nu l-a avansat, direct, la rangul de „prostănac”. Pentru că de câteva zile premierul nostru pare a fi nărodul satului care, exact ca ăla din proverb „uită de la mână până la gură”, adică nu mai ține minte azi ce a zis acum două zile. Dar asta nici n-ar fi mare lucru: România a mai avut parte de prim-miniștri pe cât de idioți pe atât de plini de ifose păguboase. Cu adevărat gravă este, însă, o altă posibilitate, cu adevărat sinistră: Victor Ponta este doar un un mitoman care minte în față pe toată lumea. Iar când se dă peste cap și preschimbă minciuna în politică de stat, atunci chiar  ne face de râsul întregii lumi civilizate. De fapt, actualul premier ne-a mințit încă din prima clipă, de atunci când ne-a promis „cel mai cinstit Guvern”. Iar apoi, minciunile lui au curs pe bandă rulantă. Astfel , la scurt timp după demiterea președintelui, Ponta și Antonescu, cele două marionete ajunse momentan în fruntea țării, au organizat o conferință de presă în care au vorbit despre tot ceea ce le-a trecut lor prin cap. Povestind despre modul în care a ajuns să reprezinte România la Consiliul European de la Bruxelles, Victor Ponta a povestit, într-o frază incoerentă, încă de la începutul ei: ”Curtea Constituțională a decis că președintele reprezintă România la Consiliul European, poate da un mandat primului ministru. În ziua de 28, aflându-mă doar eu la Bruxelles la întâlnirea liderilor social-democrați, am solicitat președintelui României care era la București – ca România să nu rămână cu un scaun gol la Consiliu European – și să-mi dea un mandat să reprezint conform deciziei Curții Constituționale, ceea ce președintele a refuzat în acel moment.”
Adică el habar nu ar fi avut că aici acasă, Curtea Constituțională decisese deja că reprezentantul oficial al României este Traian Băsescu. ?ê?£i că, aflat cu oarece treburi pe acolo prin târgul Bruxell-ului a auzit cu stupoare că „scaunul României o să rămână gol”motiv pentru care s-a repezit el să-l ocupe. O minciună mai mare decât Casa Poporului. ?ê?£i asta pentru că, în chiar în ziua în care Curtea Constituțională decisese că Băsescu este cel care va merge la Bruxelles, Ponta a ripostat mai plin de țâfnă decât un mucos căruia nu i s-a dat jucăria dorită: „Eu merg joi la Bruxelles”. Punct! Apoi, a lansat  o altă minciună, spunând că și-ar fi dorit să meargă la Consiliu împreună cu președintele, dar că acest lucru nu este posibil din cauza deciziilor anterioare luate de forul european privind repre­zentarea. De fapt, asta a fost o gafă diplomatică prin care a încercat să arunce asupra forurilor europene vinovăția pentru mârlănia politică pe care a comis-o el, aici, acasă. O mârlănie grosolană care a luat chipul unui lanț întreg de scamatorii pe care ministrul de externe Marga le-a făcut din ordinul șefului său, premierul Ponta.

O căciulă prea mare pentru un cap atât de mic

După cum bine știm, Ministrul Afacerilor Externe este o instituție extrem de serioasă care funcționează după reguli stricte. Iar una dintre acestea este cea care spune că discuțiile între el și partenerii interni ori externi nu se fac pe principiul „Radio-șanț” ci printr-o corespondență aproape birocratică, luată strict în evidență, conform unei cronologii care respectă niște reguli deosebit de clare. Ajunsă acum în atenția Parchetului General, care a demarat deja o anchetă penală privitoare la posibile încălcări ale legilor în vigoare, această corespondență demontează toate  minciunile mitomanului Victor Ponta. Astfel, încă din data de 19 iunie 2012, Administrația Prezidențială a primit de la Consiliul European, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, o solicitare prin care se cerea  notificarea componenței de delegație, concret, formularul de delegație. Formularul trebuia completat până la 22 iunie 2012, data-limită înscrisă pe formular. În aceeași zi, Administrația Prezidențială adresează doamnei Luminița Odobescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe o adresă oficială, înregistrată sub nr. 784/19.06.2012, prin care Cristian Diaconescu, ?ê?£eful Cancelariei Prezidențiale, anunță: „Am onoarea de a vă informa că domnul Traian  Băsescu, președintele României, va participa la lucrările Consiliului European de Vară de la Bruxelles, în perioada 28-29 iunie 2012. Vă adresez rugămintea să dispuneți luarea măsurilor necesare pentru acreditarea delegației României, până vineri 22 iunie 2012, conform COREU CFSP/SEC/ 0423/0706121442Z. Anexăm lista delegației participante”. 

Așadar, până aici totul este clar: la Bruxelles urma să plece Președintele. Ei bine, nu! Repede-repejor, pe 20.06.2012, bolovănosul ministru Marga a și încropit Memorandumul care, aprobat de Victor Ponta, a fost înregistrat sub nr. B/116/l8.06.2012, document care stabilește că MAE propune „Reprezentarea României (…) de către Victor Ponta, Prim-Ministru al României”. Iar la final menționează și o „Aprobare mandatului României prezentat în anexă”. Ei, cu mandatul acesta, după cum vom vedea mai jos, chiar că a fost o mare problemă. Iar ca să nu se piardă prea mult timp, tot pe 20 iunie 2012, Ministrul Marga, răspunde și la adresa Administrației Prezidențiale. Un răspuns în care se menționează că „Vă informez că, urmare dispozițiilor Primului Ministru, a fost transmis COREUL prin care se notifică delegația României la reuniunea Consiliului European, condusă de domnul Victor Ponta, Prim Ministru”.

Iar în dimineața de 20 iunie 2012, premierul a semnat Memorandumul de deplasare, în care el apare în locul șefului statutului.

Dar toate aceste „mișcări de hârtii” făcute pe cale aproximativ oficială nu ar fi avut nici un farmec dacă despre ele nu ar fi aflat și opinia publică. Astfel că, tot pe 20 iunie 2012, Victor Ponta s-a tot lăudat pe la televiziuni că a trimis la  Comisia Europeană notificarea cu delegația. Adică delegația condusă de el însuși și nu de președinte așa cum hotărâse Curtea Constituțională. Apoi, pe 20 iunie 2012, abulicul Andrei Marga face mai multe declarații publice conform cărora nu a primit nici o notificare din partea Administrației Prezidențiale. Adică afirmă că adresa oficială, înregistrată sub nr. 784 din 19.06.2012 nu ar fi existat niciodată. În zilele următoare situația începe să evolueze exact ca în bancurile cu proști. Pe 27 iunie 2012, la ora 15.30 – Curtea Constituțională a României a decis, oficial, că președintele este cel care trebuie să meargă la Consiliul European. Tot pe 27 iunie 2012, dar la ora 18.28, Președinția a trimis o notă către MAE și Cabinetul premierului prin care cere reluarea procedurii de notificare a C.E. referitor la componența delegației care va reprezenta România. Nu s-a primit răspuns. Iar la ora 22,10, tot pe 27 iunie,  Administrația Prezidențială a trimis o a doua notă, cu același conținut, dar și aceea a fost ignorată.
Abia ajuns la Bruxelles, Victor Ponta a observat că și-a pus pe cap o căciulă cu mult mai mare decât propria lui tărtăcuță. Motiv pentru care, cu puțin timp înaintea deschiderii lucrărilor, i-a cerut președintelui Băsescu un mandat oficial. Adică exact acel mandat pe care se lăuda că-l are în  Memorandumul nr. B/116/l8.06.2012, menționat mai sus. Cam acesta ar fi, pe scurt, conținutul corespondenței oficiale purtate între instituțiile nostre democratice. Corespondență preschimbă povestea cu „scaunul neocupat al României” într-unul dintre cele mai proaste bancuri p care le-am auzit vreodată.

Minciuni pe bandă rulantă

 Cu foarte multă bunăvoință, am putea considera povestea aceasta cu dusul la Bruxelles ca pe un moft al unui personaj infantil care și-a dorit, neapărat, o jucărie nouă, pe habar n a avut cum s-o folosească. Nu, nu-i așa. Pentru că, până acum, Ponta a demonstrat că are o adevărată vocație a minciunilor aruncate pe bandă rulantă. De fapt el a mințit și gratuit, doar așa, ca s-și „facă mâna”, ca barbugiii. Exact în ziua în care Parlamentul dezbătea suspendarea lui Băsescu, Ponta a lansat două „fumigene” la fel de mincinoase precum masteratul său din Italia. Mai întâi a anunțat pe un ton grav, de parcă ar fi prevestit însăși Apocalipsa: „Am aflat acum că președintele a retrimis Parlamentului legea energiei, legea gazelor și legea ANRE. Este o veste foarte proastă, pentru că e obligația noastră din acordul cu Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și Banca Mondială și nu vreau să cred că președintele, prins în acest război cu Parlamentul, lovește practic în Guvern î România”. Lovește pe dracu! Poate că lovește în mintea ta năroadă de premier făcut a apelul bocancilor. ?ê?£i asta pentru că, nu era vorba despre nici o lege a energiei și de o ordonanță mai veche, devenită desuetă exact prin prevederile Legii energiei. Iar o poveste precum cea cu „tocmai am aflat că președintele mă lasă fără ministru de externe”, până și soldatul Bulă s-ar fi rușinat să o scoată pe gură.
Puse una lângă alta, toate acestea arată că Victor Ponta este, într-adevăr un mitoman, care minte cu mult mai ușor decât respiră. Iar dacă la acestea adăugăm și hoția cu plagiatul pe care se chinuie să-l ascundă mai abitir ca o pisică propriile excremente, avem imaginea clară a celui care s-a cocoțat în vârful Executivului românesc. ?ê?£i cu cine face el pereche la cârma acestei țări ocolite de noroc? Cu cel despre care manifestanții care se adună seară de seară în Piața Victoriei spun că: „Somnorosul din Senat/ se visează șef de stat”. Care este una și aceeași persoană despre care Neagu Djuvara, distinsul liberal a spus cândva: „Iubiții de liberali sunt conduși acuma de Antonescu. Acum câteva zile a declarat că Iliescu s-a retras din politică. Ca să spui o asemenea prostie împlinești o vorbă românească: Dacă prostul nu-i fudul, nu-i prost destul. Ăsta este Crin Antonescu”. Aferim boier Djuvara, că mare dreptate aveți.

Vasile Surcel

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.