Acasă Actualitate Prefectul Capitalei: scenariul de la 1 iunie e „fără mască pentru persoanele...

Prefectul Capitalei: scenariul de la 1 iunie e „fără mască pentru persoanele vaccinate”

DISTRIBUIȚI

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat miercuri seară, la Digi24, că autoritățile se gândesc la scenariul în care masca de protecție sanitară să nu mai fie obligatorie de la 1 iunie pentru persoanele vaccinate, în anumite condiții.
”Putem spera la acest scenariu”, a afirmat prefectul. ”Sunt diverse scenarii care se discută în comitetul interministerial și care se pot aplica până la 1 iunie. Unul dintre ele este acela ca persoanele vaccinate să nu mai fie obligate să poarte masca de protecție atunci când se întâlnesc în spații închise, cum ar fi biroul”, a precizat acesta.
El a făcut și câteva precizări legate de situațiile în care masca nu este obligatorie în prezent. De exemplu, nu suntem obligați să purtăm mască atunci când facem efort intens la sală sau când alergăm în parc. În spațiile comune sau când mergem cu bicicleta, masca rămâne obligatorie. De asemenea, este obligatorie pentru toate persoanele în spațiile deschise. Autoritățile nu au o estimare pentru când pot merge la piscină oamenii obișnuiți. În acest moment, bazinele de înot sunt deschise doar profesioniștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.