Acasă Actualitate Prejudiciu de 50.000.000 RON la firme fantomă din Ilfov

Prejudiciu de 50.000.000 RON la firme fantomă din Ilfov

DISTRIBUIȚI

8 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate ieri, de către polițiștii ilfoveni. Polițiștii au identificat bunuri mobile și imobile aparținând persoanelor vizate, asupra cărora s-a dispus măsura sechestrului asigurator, în vederea recuperării prejudiciului.

Ieri, 240 polițiști din cadrul I.P.J. Ilfov au efectuat percheziții, fiind vizate 48 de persoane care, în perioada 2014-2016, prin realizarea unui circuit evazionist, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 50.000.000 de lei.

Astfel, o parte dintre membrii grupării au înființat mai multe societăți comerciale tip fantomă, prin intermediul cărora, au emis facturi fictive către alte 200 de unități economice, facilitându-le, administratorilor acestora, sustragerea de la plata TVA-ului și a impozitului pe profit.

În urma perchezițiilor, 34 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Ilfov pentru audieri. De asemenea, de la sediile societăților comerciale vizate, polițiștii au ridicat documente financiar contabile și alte înscrisuri în vederea probării activității infracționale a membrilor grupării.

 

Totodată, au fost puse în executare 28 mandate de aducere.

Ancheta este coordonată de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.