Acasă Actualitate Premieră în România:Aninoasa-primul oraș care și-a cerut falimentul

Premieră în România:Aninoasa-primul oraș care și-a cerut falimentul

DISTRIBUIȚI

Primăria orașului Aninoasa, din Valea Jiului, a depus la Tribunalul Hunedoara o solicitare pentru declararea stării de insolvență, din cauza datoriilor care depășesc valoarea bugetului local.
''Gradul de îndatorare al Primăriei Aninoasa se apropie de 150%. Valoarea datoriilor, inclusiv un credit bancar, se ridică la 5,7 milioane lei, în condițiile în care bugetul local pe acest an a fost stabilit la 4,2 milioane lei'', a declarat, vineri, pentru Agerpres viceprimarul localității, Adrian Albescu.

Potrivit acestuia, cea mai mare datorie a Primăriei Aninoasa este către Banca Comercială Română, unde valoarea sumei care trebuie restituită se ridică la 3,5 milioane lei.

Viceprimarul orașului Aninoasa a menționat că autoritățile locale vor depune la Tribunalul Hunedoara, în următoarele zece zile, mai multe documente prin care să fie susținută cererea acestora în vederea declarării stării de insolvență.

El a explicat că în situația în care instanța va decide să fie declarată starea de insolvență, atunci Primăria Aninoasa va achita datoriile curente, dar vor fi stopate penalitățile.

''Numai penalitățile zilnice pe care trebuie să le plătim la BCR se ridică la 1.500 de lei'', a afirmat Albescu.

De asemenea, companiile de utilități nu vor mai putea debranșa sediul instituției de la diferite servicii, cum ar fi apa, energia sau comunicațiile.

?ê?£coala din Aninoasa nu va avea de suferit din cauza stării de insolvență, deoarece are un buget separat.

În opinia viceprimarului, Primăria Aninoasa se va putea redresa financiar în următorii trei ani, dacă nu va trebui să mai achite penalități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.