Acasă Actualitate Premierul Dăncilă se întâlnește astăzi cu managerii de spitale pe tema salariilor...

Premierul Dăncilă se întâlnește astăzi cu managerii de spitale pe tema salariilor din Sănătate

DISTRIBUIȚI

Managerii de spitale au fost convocați astăzi la ora 13.00 la Palatul Victoria. Întâlnirea vine după ce Federaţia Sanitas a anunţat programul acțiunilor viitoare:
– în 26 aprilie în Capitală va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni, din cauza „haosului din sănătate”, unde unele venituri au scăzut cu până la 1.100 de lei în urma aplicării salarizării unitare,
– în 7 mai va fi declanşată o grevă de avertisment, în 11 o grevă generală,
– în 26 aprilie în Capitală va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni, din cauza „haosului din sănătate”, unde unele venituri au scăzut cu până la 1.100 de lei în urma aplicării salarizării unitare.

Așadar se pare că premierul nu are încredere în capacitatea Olguței Vasilescu și a Sorinei Pintea de a rezolva problema scăderilor drastice de salarii și se implică personal vrând să afle situația direct de de la sursă: managerii de spitale.
La ședința de guvern de săptămâna trecută, Dăncilă a anunțat: „În cadrul acestei şedinţe, vreau să rog pe doamna ministru al sănătăţii, doamna ministru al muncii, domnul ministru al finanţelor publice să identifice, până la sfârşitul acestei săptămâni, problemele care apar în sistemul de sănătate, să găsim soluţii”, a afirmat Dăncilă în şedinţa de guvern. Totodată, şefa Executivului le-a cerut celor trei miniştri să aibă luni o discuţie cu managerii spitalelor în care sunt probleme, pentru a fi identificate „soluţiile corespunzătoare”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.