Acasă Actualitate Președintele C.A. al RATB a demisionat; conducerea Direcției Achiziții din PMB, demisă...

Președintele C.A. al RATB a demisionat; conducerea Direcției Achiziții din PMB, demisă de primarul general

DISTRIBUIȚI

Incompetentul primar general al Capitalei, Gabriela Firea anunță că „având în vedere incidentul produs în această dimineață la un tramvai care circulă pe linia 25, pe Bd. Timișoara, la solicitarea primarului general, Gabriela Firea, Regia Autonomă de Transport București a constituit o comisie tehnică operativă care analizează cauzele producerii acestui incident.

Primarul General, Gabriela Firea:

‘Am  solicitat conducerii RATB să identifice de urgență cauzele care au dus la producerea acestui incident și să ia măsurile tehnice care se impun pentru a preîntâmpina astfel de situații care pot pune în pericol călătorii. Cu toate acestea, indiferent de concluziile pe care le vom trage, un lucru este sigur: trebuie să înnoim de urgență parcul auto RATB, un parc învechit în care nu s-au mai făcut investiții majore de foarte mulți ani.  De aceea, reiterez faptul că procedura de achiziție lansată de Municipalitate pentru achiziționarea a 400 de autobuze noi, dotate la standarde europene, reprezintă o prioritate zero pentru actuala administrație. În paralel cu derularea acestei licitații, am finalizat caietele de sarcini pentru achiziționarea a 100 de tramvaie și 100 de troleibuze noi, iar RATB se pregătește pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice.

În acest context, am decis demiterea conducerii Direcției de Achiziții din cadrul PMB întrucât sunt profund nemulțumită de modul în care se desfășoară activitatea acesteia și, în special, de modul în care a gestionat licitația pentru achiziția de autobuze. Ne așteaptă licitații complexe, pentru proiecte esențiale de dezvoltare a Capitalei și nu putem accepta tergiversarea unor proceduri și termene din cauza unor funcționari care nu își îndeplinesc sarcinile de serviciu, fie din incompetență, fie din interese nelegitime. Am analizat și modul în care conducerea RATB și consiliul de administrației al Regiei au asigurat suportul tehnic pentru această licitație. În concluzie, în această dimineață, am acceptat demisia președintelui Consiliului de Administrație al RATB.

Așteptam ca noul sistem electronic de achiziții publice (SICAP) să asigure soluții pentru problemele cu care se confruntă autoritățile în procedurile de licitații publice, inclusiv  să fie însoțit de un manual de utilizare coerent și în deplin acordul cu softul. Este de asemenea esențială sincronizarea operării sistemului național cu cel european.

Consider că Agenția pentru Agenda Digitală trebuie să ia măsuri urgente împotriva celor care se fac vinovați de disfuncționalitățile sistemului actual’.

Facem precizarea ca incidentul s-a produs în această dimineață la ora 08:00, pe B-dul Timișoara, până în Stația Vasile Milea, sens Răzoare. Mai exact, la un tramvai din linia 25 a avut loc un început de incendiu și, din acest motiv, tramvaiele din liniile 1, 11, 8, 25 și 35 au fost blocate. În urma emisiei de fum, patru persoane au avut nevoie de intervenții medicale, fiind transportate la spital.

Circulația tramvaielor în zona a fost reluată la ora 8,28.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.