Acasă Actualitate Președintele Iohannis ar putea cu o semnătură să o nenorocească pe Dana...

Președintele Iohannis ar putea cu o semnătură să o nenorocească pe Dana Gîrbovan

DISTRIBUIȚI
Pentru a putea fi numită ministru al Justiției, judecătoarea Dana Gîrbovan a demisionat din Magistratură iar CSM a luat act de demisia ei în ședința de luni, 26 august. Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în unanimitate luni, 26 august, „înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin demisie, a doamnei DANA CRISTINA GÎRBOVAN, judecător la Curtea de Apel Cluj,  conform art.65 alin.(1) lit.a) din  Legea nr.303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.” Activitatea unui magistrat încetează în momentul în care președintele emite decretul de eliberare din funcție. Președintele nu a emis până ieri decretul de eliberare din funcție.
Imediat ce președintele a anunțat că nu o va pune ministru pe Gîrbovan, aceasta a anunțat că-și retrage demisia și că va cere CSM să ia act de această retragere a demisiei.
Secția de judecători a CSM nu are prevăzută vreo ședință pentru această săptămână pentru a lua act de această retragere a demisiei și este incert dacă mai poate face asta, nefiind prevăzută în vreo lege posibilitatea retragerii demisiei dar nici nu e interzis acest lucru.
Și judecătorul Cristi Danileț a comentat situația:
„Un magistrat care demisionează este eliberat din funcție de Președintele României prin Decret care trebuie publicat în Monitorul Oficial. Pana la emiterea Decretului cică demisia se poate retrage. Deși eu spun ca efectele demisiei s-au și produs din moment ce a fost data o hotărâre a CSM care a luat act de demisie.” a explicat judecătorul.
Așadar, dacă președintele Iohannis ar emite până la noua ședință a Secției de judecători a CSM decretul de eliberare din funcție a magistratului Dana Gîrbovan, ce-ar face ea? S-ar face avocat? Nu tu mii de euro salariu, nu tu vacanță, nu tu putere, nu tu prezentare la televiziuni, nu tu pensie specială! Oare ce putere de analiză are Dana Gîrbovan crezând în capacitatea Vioricăi de-a o cocoța în funcția de ministru și ulterior în altele? Cum să crezi că Viorica va rămâne premier sau chiar că va ajunge președinta României?

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.