DISTRIBUIȚI

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat să semneze decretele de numire în funcțiile de miniștri pentru Olguța Vasilescu și Ilan Laufer. El a spus că o variantă de lucru ar fi ca PSD să-i propună tot pe cei doi, dar să inversele ministerele.

„Se pot face multe lucruri, putem inversa să propunem pe Olguța la Dezvoltare și Ilan la Transporturi și să nu poată refuza. În orice caz suntem șocați. Olguța Vasilescu e unul dintre cei mai buni manageri pe care i-am avut.”, a spus hahalera Ștefănescu, la Antena3.

Desigur că PSD va trebui să propună persoane noi pentru Ministerul Transporturilor și pentru Ministerul Dezvoltării după ce președintele Klaus Iohannis i-a respins marți pe Lia Olguța Vasilescu și pe Ilan Laufer.

Obligația de a veni cu propuneri noi a fost statuată într-o decizie a Curții Constituționale din 2008:

”Preşedintele României poate refuza, o singură dată, motivat, propunerea primului-ministru de numire a unei persoane în funcţia vacantă de ministru. Primul-ministru este obligat să propună o altă persoană”.

Paul Stănescu rămâne vicepremier și ministrul Dezvoltării Regionale după ce președintele Klaus Iohannis a respins marți propunerea de revocare din funcție a acestuia. Aceeași decizie a luat președintele și referitor la ministrul Transporturilor Lucian Șova.
Totodată, Iohannis a respins și numirea lui Ilan Laufer în locul lui Stănescu.
Lia Olguța Vasilescu a rămas în afara Guvernului după ce președintele Klaus Iohannis a respins marți nominalizarea sa ca ministru al Transporturilor, dar a acceptat revocarea acesteia de la Ministerul Muncii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.