Acasă Actualitate Președintele Klaus Iohannis interzis la Radio România

Președintele Klaus Iohannis interzis la Radio România

DISTRIBUIȚI

Grupul pentru Libertatea de Expresie in Societatea Română de Radiodifuziune cere de urgență demiterea lui Georgică Severin, președintele SRR, pentru încălcarea repetată și deliberată a legii de functionare a SRR si SRTV, 41/1994, prin cenzură editorială, politizarea instituției și cheltuirea discreționară a banilor publici.

Astazi, din nou, declarația președintelui Iohannis despre temele referendumului, de interes public, nu a fost transmisa de RRA, așa cum noi am semnalat presei in nenumarate rânduri.

Abuzul de azi a fost denunțat și de vicepresedintele PNL Alina Gorghiui, intr-o conferinta de presa la Timisoara.

„S-a petrecut un act de cenzură îngrozitoare: postul public a refuzat să transmită declarațiile președintelui. Pentru mine este un act maxim de sfidare la adresa publicului și le voi cere colegilor mei să cerem demisia acestui om. Îi voi consulta pe colegii mei din comisiile de cultură să vedem dacă poate fi audiat pe acest subiect”.

Georgică Severin este plecat din nou in săptămânala deplasare externă, așa cum a făcut și imediat după audierile de săptămâna trecută, de la Comisia de Cultura si Mass Media a Camerei Deputatilor. Nu înainte de a face noi numiri de cenzori editoriali, fără concurs, pentru a se asigura că vocile opoziției, ale oficialilor europeni si a președintelui nu sunt difuzate. Noi cenzori editoriali sunt-Angela Matei, acreditată la grupul PSD din Parlament, in funcția de redactor sef la Camera Stirilor și producatorul dezbaterii de prânz, Sorin Bejan, un acolit PSD, fost angajat la Trustul Intact.

Vă amintim că actuala conducerea a postului Romania Actualitati este aceeasi ca in 2004, anchetata si demisa pentru cenzură editoriala si vorbim de Dan Preda si Nicu Popescu.

Dacă acest baron de Prahova nu va fi demis de Parlament, radioul public riscă să nu-i informeze corect pe ascultatori, in timpul campaniei electorale. Si aceasta pe banii nostri, ai tuturor, care se regăsesc si in salariul sau imens de 7000 de EURO.

Grupul pentru Libertatea de Expresie in Societatea Română de Radiodifuziune

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.