Acasă Actualitate Preşedintele României găzduieşte Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern...

Preşedintele României găzduieşte Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană

DISTRIBUIȚI

Preşedintele României va găzdui, joi, 9 mai a.c., la Sibiu, Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană. La reuniunea organizată de România, stat care deţine în prezent Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, vor mai participa Preşedintele Consiliului European, domnul Donald Tusk, şi Preşedintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker. De asemenea, Preşedintele Parlamentului European, domnul Antonio Tajani, va participa la prima parte a acestui eveniment.

Principalul subiect de discuţii al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea şi la priorităţile acţiunii la nivel european pentru următorii ani.

Preşedintele Klaus Iohannis va prezenta în cadrul reuniunii viziunea României cu privire la Agenda Strategică pentru următorii cinci ani. Acest document urmează să fie adoptat la reuniunea Consiliului European din 20-21 iunie a.c., pe baza concluziilor Summitului desfăşurat la Sibiu.

Totodată, liderii UE 27 urmează să adopte o Declaraţie cu privire la viitorul Uniunii Europene.

1 COMENTARIU

  1. DE CE FACE PSD MITING LA IASI????…. Ia sa vedem noi cine sunt consilierii „PATRIHOTI” ai lui DREAKNEA SI NU NUMAI, niste israelieni care au ramasite in randul populatiei din zona MOLDOVEI.ACESTIA L-AU SAFATUIT PE PUIUL DE MILITIAN nascut in Gratia din TELEMORMAN ca sa faca acest miting TOT PE 9 MAI propunandu-si FARA SUCCES să confiște Ziua Europei „FLEOSC” . TOT ACESTI CONSILIERI AU PROPUS SI TICALOSIA CU SEDINTE CE TREBUIE SA FIE SECRETE LA GUVERNUL , care de 30 de ani nu mai e al romanilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.