Acasă Actualitate Primăria Capitalei va cere Guvernului un teren din centrul Bucureștiului pentru a...

Primăria Capitalei va cere Guvernului un teren din centrul Bucureștiului pentru a construi un „cartier de justiție”

DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului București (PMB) va cere Guvernului un teren de peste 100.000 de metri pătrați de lângă Biblioteca Națională, pentru a construi un "cartier de justiție", o sală de concerte, dar și spații administrative, potrivit unui proiect aprobat de consilierii generali.
Potrivit proiectului aprobat în ședința de joi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), terenul, administrat de Ministerul Dezvoltării, este situat între bulevardele Unirii, Octavian Goga, Mircea Vodă și strada Nerva Traian, lângă Biblioteca Națională.
Pe acest amplasament, municipalitatea voia să construiască "districtul de justiție", o sală de concerte, spații administrative și un centru de afaceri, în plan fiind și amenajarea unei zone verzi și de agrement.
Proiectul a fost aprobat cu amendamentul ca numele "districtul de justiție" să fie schimbat în "cartier de justiție" și să fie adăugată și o parcare subterană.

 
În raportul de specialitate al proiectului se arată că, "ținând seama de importanța amplasamentului, se va urmări ca prin proiectele ce se vor realiza, respectiv districtul de justiție, sală de concerte, spații administrative, centru de afaceri, dar și zonă verde și de agrement, să se dea vechiului obiectiv abandonat un caracter unitar și reprezentantiv pentru imaginea Capitalei".
Terenul are o suprafață de 106.000 metri pătrați, din care 4.640 de metri pătrați au fost cumpărați deja de municipalitate.
După 1990, acest teren s-a aflat în administrarea Ministerului Culturii și Cultelor și a Ministerului Transporturilor, în prezent fiind la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.