Acasă Actualitate Prins pe Otopeni că transporta droguri în stomac

Prins pe Otopeni că transporta droguri în stomac

DISTRIBUIȚI

Prin procesul-verbal de sesizare din oficiu întocmit la data de 26.06.2019, înregistrat la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră – Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti – Otopeni s-a sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc.

În actul de sesizare s-a reţinut faptul că, la data de 26.06.2019, pe aeroportul Henri Coandă – Bucureşti s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Sao Paolo, via Barcelona, inculpatul V. M., cetăţean ucrainean, în vârstă de 27 de ani, care intenţiona să tranziteze România, cu destinaţia Ucraina.

Existând suspiciuni că acesta transportă substanţe interzise în stomac, tânărul a fost supus unui control cu raze X, cu aparatul aflat în dotarea Poliţiei de Frontieră din cadrul Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în stomacul bărbatului fiind 18 capsule cu substanţă.

Prin ordonanţa din data de 26.06.2019,procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus efectuarea unei examinări fizice a inculpatului V. M, acesta fiind internat într-o unitate spitalicească din Capitală, în vederea aplicării unor proceduri medicale care să conducă la eliminarea capsulelor cu droguri din organism.

În urma analizei de laborator, substanţa din capsule a reacţionat pozitiv ca fiind cocaină, cantitatea totala depistata fiind de 143 grame.

La data de 29.06.2019 procurorii DIICOT- Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului V. M, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc, în cursul zilei de astăzi urmând să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.