Acasă Actualitate Printr-o ordonanță de urgență, spitalele rămân fără medici

Printr-o ordonanță de urgență, spitalele rămân fără medici

DISTRIBUIȚI

O ordonanță de urgență de la sfârșitul anului trecut completează „revoluția fiscală” imaginată de tripleta Olguța-Mișa-Tudose: guvernul a interzis angajările în instituțiile și autoritățile publice pe parcursul anului 2018. Motivul? S-au mărit salariile și nu sunt bani pentru toată lumea. Astfel, Spitalul Bistrița a suspendat ocuparea prin concurs sau examen a posturilor de medic specialist Chirurgie generală, medic rezident ultimul an Reumatologie și medic specialist Boli infecțioase publicate în Viața Medicală 51-52 din 22 decembrie 2017.
Cum ordonanța OUG 90/2017 a intrat în vigoare în 6 decembrie 2017, niciun concurs care nu era început la momentul acela nu mai poate avea loc. Dacă se vacantează posturi după data de 1 ianuarie 2018, conducătorul instituției poate organiza concursuri pentru jumătate dintre ele. Adică la doi angajați plecați se organizează concurs pentru unul singur.
Restul angajărilor neapărat necesare se aprobă în ședința de Guvern. Punem pariu că se vor aproba doar concursurile pentru secretare și șoferi? Din două motive: politicienii nu au nevoie de medici pentru că ei se tratează la Viena și medicii care lucrează acum pot lucra 24/7 și să facă și treaba celor care pleacă din sistemul sanitar. Nu spunea Olguța că le-a mai dat niște firfirei la salariu? Amară pâine mănâncă medicii după 10-12 ani de studii superioare!

3 COMENTARII

  1. Sincer !!! Cel ce a scris acest articol da dovada de o crasa lipsa de moralitate si simt al orientarii jurnalistice !!! Tot ceea xe se poate citi aici este doar ipocrizie si marsavie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.