Home Dezvăluiri Distrugătorul de destine, Liviu Pop, a organizat ilegal examenul de bacalaureat de...

Distrugătorul de destine, Liviu Pop, a organizat ilegal examenul de bacalaureat de anul acesta

DISTRIBUIŢI

Conform articolului 1, aliniat (2) din Anexa 2 la IMECTS nr. 4799/31.08.2010 în baza căruia se desfășoară și examenul de bacalaureat național – 2018, „dreptul de a susține bacalaureatul îl au elevii care au promovat învățământul liceal” iar conform articolului 77 aliniat (2) din Legea Educației, „elevii care au promovat clasa a XIIa/a XIIIa vor susține examenul național de bacalaureat. Anul acesta, Liviu Pop care în mod regretabil a ocupat funcția de ministru al Educației, a decis printr-un ordin de ministru că deși nu sunt încă absolvenți de liceu, anul acesta elevii de clasa a XIIa și a XIIIa să înceapă examenul de bacalaureat în februarie.
Situația a fost semnalată la RFI și de de președintele Federației Spiru Haret, Marius Nistor: ”Examenul de bacalaureat din februarie este în afara legii”.
Proba orală la limba română va avea loc luni și marți, ea fiind urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, evaluarea competenţelor digitale și evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Restul probelor se vor ține începând cu 25 iunie.

”Gândiți-va că, în aceeași zi, elevii trebuie să participe și la competențe și, totodată, să își facă și orele de curs. Lucrul este valabil și pentru cadrele didactice. Va fi un efort formidabil”, afirmă Marius Nistor. „Examenele sunt în afara legii întrucât Bacalaureatul poate fi susținut, conform legii educației, numai de către absolvenții de liceu. Or, noi în luna februarie nu discutăm în niciun caz de absolvenți. Este practic în afara legii și dă posibilitatea oricui să conteste aceste probe”, a explicat Nistor.

Pop se apără disperat pe contul său de Facebook cu art.78 alin 7 care prevede că respectivele probe „se organizează şi se desfăşoară la nivelul unităţii de învăţământ, în timpul anului şcolar, pe parcursul semestrului al II-lea”.

Până la guvernul Dragnea I, semestrul al doilea cuprindea și vacanța de vară. În 24.02.2017 fostul ministru Pavel Năstase a emis un ordin prin care a definit semestrul al doilea între 12 februarie 2018 și 15 iunie 2018 când va fi și ultima zi de școală și ziua absolvirii. În loc să corecteze ordinul lui Năstase, Pop a ales să încalce Legea Educației și să nenorocească pe toți absolvenții de anul acesta. Dacă se trezește cineva și deschide un proces. Ce fac toți absolvenții ăștia?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.