Acasă Actualitate Prințul Charles, vecin cu un paparazzo în satul maramureșean Breb

Prințul Charles, vecin cu un paparazzo în satul maramureșean Breb

DISTRIBUIȚI

Prințul Charles al Marii Britanii a ajuns să fie vecin în satul maramureșean Breb cu un paparazzo care, până acum cinci ani, îi urmărea fiecare mișcare.
Fotograful Duncan Ridgley s-a retras acum cinci ani și s-a mutat la Breb, în Transilvania, unde prințul Charles deține două locuințe. În satul maramureșean este „o societate aproape medievală, unde se circulă cu căruța trasă de cal, într-un peisaj dominat de păduri de stejari“, relatează „The Daily Mail“.
Prințul Charles s-a stabilit aici în urmă cu cinci ani, în calitate de lider al Trustului „Mihai Eminescu“, o organizație ce are ca obiectiv protejarea satelor din România.
Ridgley s-a mutat aici împreună cu soția și cei trei copii și petrece șase luni pe an și la locuința sa din Egipt. El spune că a ales satul românesc după ce a călătorit cinci luni în Balcani.
„Rata criminalității este scăzută, iar oamenii sunt prietenoși și nu au o problemă cu străinii. Este cu adevărat ultima cultură țărănească din Europa“, spune Ridgley.
Dar cumpărarea unei case în acest sat nu este ușoară, avertizează fotograful, subliniind că nu se dau anunțuri cu proprietățile disponibile. Pentru a putea achiziționa o locuință, cumpărătorul trebuie mai întâi să identifice locul ideal, apoi să întrebe în sat despre proprietăți care sunt de vânzare, să vorbească puțin limba și să fie dispus să negocieze. La rândul său, prințul Charles deține două case de lemn în Breb, unde a venit în 2004, și alte două mai în sud, în satele Malancrav și Viscri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.