DISTRIBUIȚI

UPDATE ora 11.00: Tranzacția cu Costanda a fost respinsă de consilierii generali cu tot șantajul lui Firea

Ieri Gabriela Firea a făcut turul televiziunilor să le spună celor care doresc să o mai asculte pe țoapă că Primăria nu are de unde să plătească 115 milioane de euro familiei Constanda, în baza unei sentinţe din 11 iulie 2018 a CAB și devenită irevocabilă din 4 iunie 2019. Firea a convocat pentru a treia oară Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru a vota darea în plată a unei suprafeţe de teren de 15.000 de metri pătraţi din Cartierul Francez, în schimbul celor 115 milioane de Euro, altfel din 3 august, conturile instituției vor fi blocate.
„Sunt procese care durează de 16 ani de zile. Deci nu este vina mea sau a dumneavostră. Trebuie să plătim 115 milioane de euro avocaţilor, reprezentanţilor familiei Constanda. Repet. Este o problemă nerezolvată de 16 ani care a picat acum pe noi spre rezolvare, în plină pandemie”, s-a dezvinovățit repede Gabriela Firea, în debutul şedinţei de miercuri a CGMB.

Ce mai minte Firea despre mandatul ei

În 4 iunie 2019 Înalta Curte a decis: „Anulează ca netimbrat recursul declarat de reclamanţii Constanda Costică şi Constanda Maria împotriva deciziei civile nr. 832A/2018 din 11 iulie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă. Respinge recursurile declarate de pârâtul Municipiul Bucureşti prin Primarul General al Municipiului Bucureşti împotriva deciziei civile nr. 832A/2018 din 11 iulie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă şi a încheierilor din 13 iunie 2016, 25 iunie 2018, 4 iulie 2018 şi 10 decembrie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă, ca nefondate.”
„Respinge recursul declarat de pârâtul Municipiul Bucureşti prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti împotriva deciziei civile nr. 832A/2018 din 11 iulie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă, ca nefondat. Respinge recursul declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti împotriva deciziei civile nr. 832A/2018 din 11 iulie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă, ca nefondat. Irevocabilă.”

Așadar, Primăria Capitalei a prevăzut în bugetul pe anul 2020 circa 100 de milioane euro pentru a-l despăgubi pe omul de afaceri Costică Constanda, iar înainte de debutul pandemiei, s-au achitat 20 de milioane de euro. Restul banilor nu mai sunt.

De altfel, Gabriela Firea a estimat în fiecare an de mandat venituri de zeci de ori mai mari decâte cele realizate, în anul 2019 estimarea fiind de 11 ori mai mare decât realizarea. Detalii AICI.

Fosta judecătoare Lavinia Coțofană anunță că vine DNA

Fosta judecătoare Lavinia Coțofană a fost angajată la ordinul Gabrielei Firea ca șefa direcției juridice din ASSMB dar după ce aceasta a refuzat să semneze acte ilegale și a și sesizat procurorii privind Spitalul Gomoiu, a fost concediată. Coțofană a detaliat situația:

„Wow, wow, Firea se plange ca Consiliul General nu o sprijina in sustinerea santajului pe care avocatii lui Constanda il exercita pentru a prelua o parte din Cartierul Francez dupa ce au incasat deja 20 milioane de euro din cele 115 obtinute in instanta.
Ce nu ne spune doamna Primar, care se plange ca sunt datorii vechi e ca hotararea instantei a fost pronuntata in mandatul domniei sale, ca Primaria a fost reprezentata de o societate de avocatura aleasa in mandatul domniei sale, care a luptat, luptat cu o societate prietena si convenabil a pierdut.
Bonus încălcarea OUG nr. 26/2012 !
Putem sa ne punem problema unei reprezentari superficiale a Primariei, cu intentie ? Eu cred ca da ! PMB si institutiile din subordine au o traditie in procesele simulate !
Dar Firea rescrie realitatea mereu.
Vad insa ca e ingrijorata de contractele semnate (nu va speriati, ea tot nu e vinovata, dar nu poate garanta pentru cei de sub ea, ca doar i-am numit noi nu ea), cele pe care le vinde ca deblocari de proiecte.
#VineDNA.”, scrie Lavinia Coțofană pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Cum asa ? Suma a fost prinsa in buget dar banii nu sunt ??? Cum poate PSD sa spuna asa ceva ? Pai nu este la fel cu marirea de pensii ??? Suma a fost prinsa in buget dar baniiii ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.