Acasă Actualitate Alocațiile se dublează abia vara viitoare

Alocațiile se dublează abia vara viitoare

DISTRIBUIȚI

Guvernul Orban s-a reunit miercuri seară în ședință, pe ordinea de zi aflându-se măsurile de restricţie care intră în vigoare de la 1 august, dar şi majorarea cu 20% a alocaţiilor pentru copii de la 1 septembrie.
Principalele declaraţii de la începutul şedinţei:
LUDOVIC ORBAN:
-Ieri am avut întâlnirea CNSU, la propunerea specialiştilor, am formulat câteva propuneri pentru Guvern, pentru a fi aprobate în cadrul Hotărârii de Guvern privind starea de alertă Principalele prevederi sunt: limitarea programului la terase, care va fi decisă la propunerea Comitetelor Judeţene pentru acele localităţi, judeţe, unde există riscul de transmitere a virusului
– Pentru terase, limitarea numărului de persoane în funcţie de numărul de scaune. Sunt terase care se transformă în cluburi.
– Purtarea măştii în aer liber, în zonele aglomerate Practic, noi vom împuternici Comitetele Judeţene pentru a impune obligativitatea purtării măştii, unde nu se poate păstra distanţa de 1,5 metri. Sunt foarte multe zone cu aglomerări, pieţe, unde se formează cozi, unde interacţiunea între vânzători şi cumpărători este foarte apropiată. Este vorba de faleze, târguri, petreceri locale, mai ales că vine campania electorală, vor fi Zilele oraşelor. Pe peroane, unde se aglomerează cei care ies de la muncă. Noi permitem, prin Hotărârea de Guvern, adoptarea de către Comitetele Judeţene, la propunerea DSU-urilor Acestea se vor dispune loco
Guvernul majorează cu 20% alocaţiile pentru copii
Ministrul muncii, Violeta Alexandru a anunţat, la începutul şedinţei, că propune introducerea pe ordinea de zi a ordonanţei care prevede majorarea cu 20% a alocaţiilor de la 1 septembrie.
Violeta Alexandru a spus că proiectul prevede dublarea alocaţiilor, cu un anumit calendar de aplicare.
Astfel, de la 1 septembrie, alocaţia se va creşte cu 20%.
Anul viitor, acestea vor creşte, de la 1 ianuarie şi de 1 iulie cu 20%, şi la fel în 2020, cu câte 20%, în ianuarie şi iulie.
„Practic, alocaţia dublată va fi la data de 1 iulie 2022”, a spus şi premierul. Orban a arătat că pot exista resurse pentru acest ritm de creştere a alocaţiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.