Acasă Actualitate Procurorii au deschis dosar de omor. Medicii ATI resping acuzațiile unui presupus...

Procurorii au deschis dosar de omor. Medicii ATI resping acuzațiile unui presupus doctor din Sibiu

DISTRIBUIȚI
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, a declarat luni pentru Europa FM că parchetul va deschide dosar penal pentru omor în cazul pacienților cu COVID din secția de terapie intensiva a Spitalului Județean Sibiu. Procurorii s-au autosesizat în urma unui articol din Turnul-Sfatului intitulat ”Și eu am omorât oameni!” Dezvăluiri șocante din secția ATI COVID a Spitalului Județeanurnul-Sfatului intitulat 
Imediat PSD a cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu.
Știrea cita un presupus cadru medical de la ATI din Sibiu, anonim, prezentat în alte ziare ca medic, și acuza medicii de terapie-intensivă că sedează pacienții, îi intubează și îi leagă de pat.  Laura Zarafin, medic primar de anestezie și terapie intensivă la Colentina a reacționat imediat și a oferit explicații de specialitate:
„Acum , am mai citit tot felul de idioțenii despre cum medicii ATI folosesc esmeron …citez „” ca să ucidă „” .
Am încercat din răsputeri să nu dau importanță , gândindu-mă că e greu să explici unora ce nu sunt în specialitate .
Și , totuși , s-a depășit orice limită în goana după senzațional așa că precizez câteva lucruri
– intubația orotraheală are indicații extrem de clare dpdv medical ( clinice , dar și pe analiza gazelor sanguine ) și am înțeles cu toții că în Covid 19 momentul în care intubezi un pacient trebuie întârziat pe cât posibil ; dar nu e posibil când hipoxemia severă / oboseala poate duce la suferința tuturor organelor vitale
– există mai multe moduri de ventilație mecanică invazivă , unele doar suplimenteaza eforturile proprii ale pacientului , altele sunt controlate . Cele în care eforturile respiratorii proprii sunt declanșatorul unei „” suplimentări „” a respirațiilor , astfel încât să obținem o valoare acceptabilă a oxigenării sunt moduri „” asistate „” și necesită în general o foarte bună cooperare din partea pacientului . Din păcate , nu sunt foarte multi pacienti cu forme critice de Covid 19 care să fie cooperanți ( acest virus dă și afectare neurologică cu agitatie extremă la f mulți oameni ) . În plus , în cazul pacienților cu forme critice de pneumonie Covid 19 , nu poți obține un nivel acceptabil de oxigenare decât folosind „” invers ratio ventilation „” – asta nu se poate face decât la pacientul sedat și curarizat .
Din acest moment , începe așa numită „” luptă cu ventilatorul „” a pacientului care poate duce la agravarea stării acestuia și la accentuarea hipoxemiei cu scaderea saturației în oxigen din sângele periferic și a presiunii arteriale o oxigenului , dar și la apariția leziunilor pulmonare suplimentare .
Este momentul în care nu poți face altceva decât să sedezi și să curarizezi pacientul și să treci la un tip de ventilație controlat , de multe ori nesuportat de pacient decât cu sedare profundă , eventual și cu curarizare . Nu este un tratament „” inuman „” , este , dimpotrivă , o modalitate de a ține valorile oxigenului si ale CO2-ului în limite cât de cât apropiate de valorile normale , astfel încât să nu apară disfuncțiile multiple de organ .
De final nu pot decât să îmi exprim indignarea în fața unor astfel de acuzatii apărute în spațiul public , făcute de ziși „” oameni de bine „” , care își doresc anonimatul ..citez „” de frică „” .
Nu , când faci astfel de acuzații , ești obligat să o faci cu ARGUMENTE FOARTE SOLIDE , altfel nu faci decât să inflamezi opinia publică și să faci rău , sădind în mintea oamenilor fără cunoștințe solide frica și ura .
Astfel de „” anonimi „” ar fi bine să își asume integral și cu argumente medicale afirmațiile de acest gen , care pot duce , fie și indirect , la decesele ce ar putea fi evitate ( oameni ce nu se mai adresează medicilor de frică că suntem criminali )”, conchide Zarafin.

6 COMENTARII

 1. Am ramas si eu surprins ca ziarul Curentul a publicat aceasta stire , la anuntul probabil si grav ca se va deschide un dosar de omor. Ziarul trebuia sa astepte mai intai sa vada ca se deschide acest dosar, sa analizeze motivele si apoi sa faca publica stirea. Este total obiectiva si usturatoare interventia medicului de la Colentina.
  De data aceasta, D-na Dorina Lascar ma dezamageste cumplit.
  Imi pun intrebarea: „Cui prodest?” (Cui ii foloseste?).

 2. @AGA Jurnalista l-a citat pe prim-procurorul de la Sibiu și nu avea obligația să analizeze motivele, așa cum a stabilit CEDO în cauza Bladet Tromsø şi Stensaas contra Norvegiei. Dezamăgirea dvs. are la bază doar necunoașterea regulilor meseriei de jurnalist și ce presupune această meserie.

  • Meseria de jurnalist este interesata de STIRI !!! si nu de informatii. Daca doctorii au salvat 100 de cazuri, dupa ce s-au expus si imbolnavit si ei – nu conteaza, asta e meseria lor, nu e interesant, exista un juramant al lui Hipocrat care nu presupune asta. Daca exista insa o asistenta care dupa o luna pleaca si denigreaza un spital intreg fara dovezi – gata, ziarul si-a asigurat prima pagina. Cat despre decizia CEDO, exista N decizii asupra timpului de munca la care sunt obligati doctorii si care daca erau respectate, abia atunci se murea cu zile din lipsa de oameni. Nu vreti sa intelegeti ca problema nu sunt paturile ci OAMENII care sa lucreze – si acestia sunt obositi si mai ales SCARBITI de cum sunt tratati. Italia scoate moneda de 2 euro de multumire, UK il parafrazeaza pe CHurchill ca laude iar la noi tot cretinul cu acces la net ne injura

   • Stimate domn, am văzut adesea pe rețelele sociale cât de mult urăsc medicii jurnaliștii și cum pot să-i jignească. Poate ar trebui să vă întrebați cine a nedreptățit mai întâi: medicii pe jurnaliști sau jurnaliștii pe medici. În rest, deciziile CEDO sunt general obligatorii și ele stabilesc limitele libertății de exprimare. Sunteți scârbiți, renunțați pentru că nimeni nu-și îndeplinește bine jobul din scârbă.

 3. Pai daca ti-ai batut joc de meseria de doctor….inseamna ca trebuie sa dai socoteala pentru cei care au fost hamsterii tai de facut experimente mortale,nu-i normal?Pe mina ma ia politia daca-mi bat cainele si pe astia care extermina oamenii ca pe muste de ce nu-i ia?#arafat_e_un_mare_kkat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.