Home Actualitate Procurorii au început urmărirea penală în dosarul de amenințare al lui Sebastian...

Procurorii au început urmărirea penală în dosarul de amenințare al lui Sebastian Ghiță

DISTRIBUIŢI

Anchetatorii Parchetului Instanței Supreme au început oficial cercetările în cazul primei plângeri de amenințare formulate împotriva deputatului PSD Sebastian Ghiță, mogulul de la RTV, bun prieten cu premierul Victor Ponta. Procurorii PICCJ au început urmărirea penală ”in rem” asupra faptelor sesizate, așa cum cere procedura, fără a formula deocamdată învinuiri asupra vreunei persoane, se arată într-un comunicat al instituției

”În cauza având ca obiect plângerea formulată de numitul Negoiță Robert împotriva lui Ghiță Sebastian, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus astăzi, 16.05.2014, începerea urmăririi penale cu privire la fapta sesizată, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare. În interesul soluționării cauzei, în perioada următoare vor fi efectuate audieri” susțin anchetatorii.

 

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a depus marți, la PICCJ, o plângere penală împotriva deputatului Sebastian Ghiță, după ce acesta l-ar fi amenințat cu moartea la telefon. Negoiță nu a făcut precizări despre posibilele motive ale gestului demnitarului.

„Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiță, deputat, care acum o săptămână m-a sunat și m-a amenințat la telefon într-un mod josnic și rușinos. M-a amenințat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă și, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această țară că cu astfel de securisme și cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, în Europa, amenință cu moartea un primar de sector”, a declarat Negoiță.

Întrebat cum au sunat amenințările, în special cele cu moartea, Negoiță a răspuns: „Mi-a spus: ‘Te termin. Ai intrat pe mâna mea, o să te termin. Mori de mâna mea, nu o să te las’. Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus”. Negoiță și Ghiță sunt colegi de partid.

 

O altă plângere, cu privire la șantaj și trafic de influență a fost depusă recent împotriva lui Sebastian Ghiță de către Carmen Roșu, fostă șefă la AMPOSDRU, care a declarat că a fost înlăturată din sistem la ordinul premierului Victor Ponta și la presiunile PSD, pentru că a deranjat afacerile lui Sebastian Ghiță. Acesta nu a obținut fonduri europene, constatându-se că firmele sale nu erau eligibile.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.