Acasă Actualitate Procurorul Eva șantaja primarii din județ pentru a acorda lucrări unei firme

Procurorul Eva șantaja primarii din județ pentru a acorda lucrări unei firme

DISTRIBUIȚI

Relația strânsă dintre Emilian Eva și omul de afaceri Giani Canschi este una arhi-cunoscută în mediul de afaceri local. Firma lui Canschi, Geprocon este abonată la bani publici, realizând lucrări de aducțiune cu apă și canalizare în localitățile județului. Surse politice ne-au declarat că aceste lucrări au fost obținute prin presiunile procurorului Eva asupra primarilor din județ care erau șantajați de acesta cu dosare penale: „nu dai lucrările de aducțiune lui Canschi, îți fac dosar penal pentru islazul comunal pe care ți l-ai luat”. Primarii își luaseră islazurile pe numele lor sau pe al unui membru de familie. Valoarea lucrărilor se învârtea în jurul a 2,5 miloane de EURO fiecare, fonduri europene.

De exemplu, Geprocon a modernizat o arteră principală de circulație la Golăești, investiția fiind realizată în cadrul unui proiect european în valoare de 2,5 milioane euro, iar imediat dupa inaugurare, drumul s-a prăbușit într-o râpă. Un alt exemplu este comuna Probota unde a pus mâna pe unul dintre cele mai profitabile luciuri de apa din județul Iași. Este vorba despre un iaz în suprafață de 42 de hectare, pe care Canschi l-a luat fără să fie organizată o licitație, așa cum prevede legea.

Pentru a avea controlul asupra firmei Geprocon, Emilian Eva l-a impus pe fratele său, Eva Iosif ca director. Surse din mediul de afaceri ieșean spun că Giani Canschi a fost până la un punct omul lui Nichita iar Geprocon era de fapt a primarului ieșean care însă l-a predat lui Eva cu tot cu firmă în schimbul închiderii mai multor dosare penale cu NUP, cel mai cunoscut fiind cel al finanțării ilegale a echipei de fotbal ieșene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.