Acasă Actualitate Procurorul general spulberă speranțele infractorilor fugiți peste hotare: poate fi găsit oricine,...

Procurorul general spulberă speranțele infractorilor fugiți peste hotare: poate fi găsit oricine, oriunde în această lume

DISTRIBUIȚI

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat vineri că „nu ar trebui să dramatizăm” în legătură cu inculpaţii care fug în străinătate, deoarece „poate fi găsit oricine, oriunde în această lume”.

Într-un interviu acordat Realitatea TV, Augustin Lazăr a fost întrebat despre fenomenul plecării în străinătate a unor inculpaţi celebri, trimişi în judecată sau condamnaţi în instanţă.

„Vă rog să observaţi că aceste persoane, în majoritatea lor, sunt dintre cele care au dosarul pe rolul instanţei. Şi n-ar trebui ca procurorul să spună ce măsuri. Sau, dacă ar trebui, trebuie să o facă în sală şi să ceară o anumită măsură, iar judecătorul, dacă acceptă, o ia, dacă nu, nu. În tot cazul, cred că nu ar trebui să dramatizăm, pentru că există instrumente de cooperare judiciară internaţională. În momentul în care avem mandat definitiv, poate fi găsit oricine, oriunde în această lume prin cooperare judiciară internaţională”, a spus Lazăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.