Acasă Actualitate Procurorul General va fi invitat la TVR în „Ediția specială” de vineri

Procurorul General va fi invitat la TVR în „Ediția specială” de vineri

DISTRIBUIȚI

Augustin Lazăr este invitatul jurnalistului TVR Claudiu Lucaci în ‘Ediția specială’ de vineri, 24 februarie, transmisă în direct, de la ora 21.00, la TVR 1 și TVR+.

Într-o perioadă încărcată de dezbateri furtunoase privind activitatea Ministerului Public, Procurorul General Augustin Lazăr acordă Televiziunii Române primul interviu de la preluarea mandatului, pentru a oferi răspunsuri la teme aflate pe agenda publică, încă neclarificate publicului larg. Vineri seară, de la ora 21.00, Claudiu Lucaci ne așteaptă la o Ediție specială în care abordează aceste teme alături de invitatul său. Dezbaterea este transmisă în direct la TVR 1 și online, pe TVR+.

Lupta anti-corupție a devenit, mai ales în ultima perioadă, un subiect ce ține titlurile tuturor jurnalelor informative și ale publicațiilor, dar generează și discuții aprinse în societatea civilă și pe rețelele de socializare. Despre corupție se vorbește, însă, nu doar în țara noastră, ci întreaga lume a devenit, parcă, mai atentă la acest fenomen. Nivelul corupției în România și cadrul legal în care se acționează este subiectul ce deschide dialogul moderatorului TVR cu Procurorul General Augustin Lazăr. La câteva zile de la bilanțul anual al Direcției Naționale Anticorupție, prezentat de procurorul-șef Laura Codruța Kovesi, Procurorul General discută în Ediția specială de la TVR 1 despre numărul mare de investigații efectuate de DNA și despre eficiența acestora, dar și despre riscurile unor erori sau abuzuri. Tot atunci, controversa legată de incriminarea abuzului în serviciu va fi abordată din perspectiva limitelor pe care le au procurorii pentru aplicarea acestui articol din Codul penal.

Dosare de interes precum celebrul dosar HexiPharma vor fi, de asemenea, discutate cu Augustin Lazăr, când vom afla și care este procedura de numire a Procurorului General. Invitatul lui Claudiu Lucaci va oferi răspunsuri și despre cazul procurorului Mircea Negulescu, demisionat din DNA în urma unor suspiciuni ce planau asupra activității sale, dar și despre alte cazuri de interes public. Existența protocoalelor pentru echipele mixte ale Ministerului Public și serviciilor de informații și ce au presupus acestea fac, de asemenea, subiectele discuției dintre Claudiu Lucaci și Augustin Lazăr în Ediția specială de vineri seară, la TVR 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.