Acasă Actualitate Procurorul Mircea Negulescu spune că a fost amenințat de ziariști

Procurorul Mircea Negulescu spune că a fost amenințat de ziariști

DISTRIBUIȚI

Procurorul Mircea Negulescu solicită instanței supreme să anuleze decizia luată de CSM prin care a fost suspendat din funcția de procuror. Acesta a declarat în sala de judecată:

„Aș avea multe de spus referitor la ce s-a întâmplat cu mine de un an de zile, de când sunt mediatizat doar pe anumite posturi, iar eu știu motivele acestei mediatizări. Persoane cercetate penal, direct sau prin interpuși, au acces la aceste posturi de televiziune și le controlează. Eu nu sunt urmărit penal, cercetat, reținut sau arestat. Ceea ce s-a întâmplat cu mine nu doresc niciunui magistrat. Mi-am luat soția și am plecat din Ploiești. Am plecat din casă și acolo am lăsat și două pisici, de care are cineva grijă. Sunt bulversat de ceea ce mi s-a întâmplat. Au stat carele de transmisie în fața blocului, îi întrebau pe vecini despre mine. Copilul meu nu are nicio vină că îl cheamă Negulescu. Am fugit de acasă, nu mai suport. Acum mă duc la Ploiești doar seara, să nu fiu văzut. Este o presiune media pe mine, cum nu îi doresc niciunui magistrat. Vă rog să mă scuzați că sunt foarte emoționat. Stau și încasez de la presă. Mi-am închis telefonul, pentru că am primit mesaje de amenințare de la ziariști: hai să ne întâlnim, să vorbim”, a spus procurorul Mircea Negulescu, în sala de judecată.

„Hotărârea CSM de suspendare este nelegală. În perioada 17 — 28 februarie, procurorul Mircea Negulescu se afla în concediu, iar pe 17 februarie a primit un telefon că i s-a trimis un plic sigilat care conține o citație pentru a se prezenta la CSM. De conținutul plicului a luat la cunoștință abia la 1 martie, când a venit la birou și când decizia CSM era deja luată. Niciodată nu am văzut o decizie mai nedreaptă ca aceasta. I s-a încălcat dreptul la muncă și dreptul de a opta profesional”, a spus avocatul acestuia.

Urmează ca Înalta Curte de Casație și Justiție să se pronunțe.

Secția pentru procurori a CSM a decis în luna februarie suspendarea din funcție până la soluționarea definitivă a acțiunii disciplinare a procurorului Mircea Negulescu, transferat de la DNA Ploiești la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Foto România Liberă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.