Acasă Actualitate Proiect USR: Fără vot secret în Parlament

Proiect USR: Fără vot secret în Parlament

DISTRIBUIȚI

Pentru ca situaţii precum cea creată de votul pentru şefia Consiliului Legislativ să nu mai existe şi parlamentarii să nu se mai poată ascunde în spatele votului secret, USR depune un proiect de modificare a Regulamentului comun al Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Proiectul de hotărâre a Parlamentului modifică şi completează Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului în sensul eliminării votului secret şi transparentizării totale a activităţii aleşilor.

„Reprezentanţii aleşi de români în Parlament trebuie să dea socoteală votanţilor pentru alegerile lor. Haideţi să nu ne mai ascundem după voturi secrete şi să nu mai facem jocul unor politicieni care se ţin cu dinţii de scaun şi de putere. Zilele acestea, am asistat la o situaţie absolut ridicolă în care responsabilitatea este pasată de la un partid la altul, tocmai pentru că nu există dovezi clare. Votul fiind secret, nu avem cum să arătăm cine ce a votat. Dar, votul secret nu trebuie să fie regula. Această reminescenţă a anilor 90 nu trebuie să mai fie obligatorie”, declară deputatul USR Claudiu Năsui, iniţiator al proiectului.

Concret, proiectul stipulează că votul în comisii este deschis şi că „votul deputaţilor şi al senatorilor este personal” şi „întotdeauna deschis”. Inclusiv în ceea ce priveşte acordarea votului de încredere Guvernului, respectiv retragerea încrederii acordate prin adoptarea unei moţiuni de cenzură.

Odată adoptat proiectul USR, senatorii şi deputaţii nu se vor mai putea ascunde în spatele unui vot secret şi vor putea fi traşi la răspundere de alegătorii care i-au trimis în funcţii şi care le plătesc remuneraţiile uriaşe prin taxe şi impozite.

Invităm toate partidele parlamentare să susţină iniţiativa USR astfel încât aceasta să fie cât mai rapid adoptată.

2 COMENTARII

  1. BAI EDITAT de ce nu vedeti normanlitatea ………….fir-ar ochelrii vostri de rusine internationala!
    ORICE ALES TREBUIE SA FIE UNINOMINAL NU PE LISTA DE MAFIOTI SI PE CRITERII DE PERFORMANTA SI PE RINCIPIUL MRITOCRATIEI.
    ALESUL SA NU AIBA MAI MULT DE 2 MANDATE IN ACEIASI FUNCTIE PUBLICA.

  2. Nu este rau dar mai bine ar fi sa vina USRisti sau alt grup parlamentar cu un proiect legislativ pentru corectarea legi salarilazari,eu le sugerz ca in salariul pe ora al unui angajat sa reprezinte munca lui fara alte sporuri,sa se justifice din ce cauza un angajat are salariul pe care il are prin enumerararea tuturor factorilor care trebuiesc sa ii indeplineasca un om pentru salariul lui inclusiv riscurile la cre se expune prin munca lui ,nu dai un salariu dupa care vii tot felul de sporuri multe dintre ele de domeniul fantasticului sau ridicole,aici unde sunt eu asa este,nici sporul de vechime nu exista ci este bagat in salariu adica un angajat are un salariu iar colegul lui cu aceias munca are mai mult pe ora in functie de vechime,singurul spor este sporul de noapte pentru ca acolo variaza numarul de ore pe care un angajat le face.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.