Acasă Actualitate Proiectul Ministerului Sănătății privind legea vaccinării obligatorii va suferi modificări

Proiectul Ministerului Sănătății privind legea vaccinării obligatorii va suferi modificări

DISTRIBUIȚI

În cadrul întâlnirii de miercuri a delegației formate din membri ai societății civile (medici, avocați, Asociația Părinților) și parlamentari reprezentând diverse partide politice, cu doamna Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, s-a constatat că forma actuală a proiectului propus de minister conține câteva puncte esențiale care cer modificări care să clarifice aspecte esențiale pentru implementarea proiectului propus spre aprobare Parlamentului, a conchis inițiatorul acesteia, domnul senator Vasile Cristian Lungu.

Consimțământul prezumat este acceptabil din punct de vedere juridic doar pentru un segment foarte restrâns din populație, respectiv pentru acei oameni care sunt lipsiți de discernământ. Ori, proiectul aflat pe masa ministrului în acest moment și în așteptarea unui raport la comisia de sănătate din Camera Deputaților, se cere revizuit, având în vedere faptul că, majoritatea populației este aptă pentru vot, aptă pentru a decide dacă își dă sau nu consimțământul, un drept firesc, pentru a i se aplica procedura medicală a unuia sau a mai multor vaccinuri, pentru propriul corp sau pentru copilul pentru care, în calitate de părinte este responsabil și îndreptățit să decidă. Asta, cu excepția acelor situații excepționale în care este declarată starea de epidemie, a subliniat avocatul Marina Alexandru.

În ceea ce privește chestiunea despăgubirilor pentru decesele survenite în urma vaccinurilor sau pentru efectele adverse grave apărute urmare a vaccinării, statul român poartă toată povara fiscală. Producătorii și distribuitorii de vaccinuri nu au, conform proiectului, nici un fel de responsabilitate financiară. Aici se cere ca statul să încerce să se degreveze de această nouă povară bugetară pe care prezentul proiect o implică în forma actuală.

Doamna doctor Anca Nițulescu: Conceptul de imunizare generală a populației pentru eradicarea bolilor la peste 95% din populație este eronat iar la baza acestei concluzii stau două observații practice trase din experiența acumulată în procesul de vaccinare al populației. În primul rând, este motivația genetică, boala producând, pe fond de adaptare, mutații genetice ca urmare a vaccinării intensive. Și asta ne duce la concluzia că nu putem întrerupe circuitul natural al bolii pe calea vaccinării. În plus, forma bolii post-vaccinale depinde în materie de gravitate de organismul celui care primește vaccinul, deci este subiectivă concluzia că organismul imunizat va produce o formă mai slabă a bolii.

În al doilea rând, este conceptul de imunitate dobândită ca urmare a vaccinării care este invalidat de numărul statistic în creștere al bebelușilor sub nouă luni care se îmbolnăvesc de bolile care sunt urmărite a intra în cadrul schemei de acoperire a vaccinării în proporție de 100% și asta în ciuda ratei ridicate de vaccinare (cazul pentru rujeolă (95% în unii ani)). Mamele care au fost vaccinate în copilărie și-au pierdut imunitatea naturală pe care ar fi căpătat-o prin anticorpii produși de propriul organism în procesul de luptă cu forma naturală a bolii. Astfel, nou-născuții cu asemenea mămici imunizate forțat prin procesul de vaccinare, la rândul lor, sunt lipsiți de această imunitate naturală.

Ca o completare la argumentul prezentat mai sus este faptul că rata vaccinală deseori nu corelează, pe date statistice, cu numărul cazurilor de îmbolnăviri. Exemplu este cazul anilor 1996-1997 cu o rată a vaccinării pentru rujeolă de 97% și pentru care s-au înregistrat un număr de mai mult de 23.000 de cazuri de îmbolnăviri prin comparați cu anii 2012-2013 cu o rată a vaccinării de 94% pentru care s-au înregistrat 11.500 de îmbolnăviri.

Întâlnirea, prima de acest fel care a avut loc după intrarea proiectului legii vaccinării populației în procesul legislativ, s-a desfășurat la solicitarea delegației prezentate mai sus, și a fost percepută ca o deschidere a ministerului către problemele ridicate de proiectul legislativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.