Acasă Actualitate Prostia în stare pură: Unele primării au decis ca magazinele să fie...

Prostia în stare pură: Unele primării au decis ca magazinele să fie dezinfectate de 3 ori pe zi deși după dezinfectare 3-4 ore nu se poate intra

DISTRIBUIȚI

Conducerea companiei Profi a decis, marți, închiderea definitivă a magazinului PROFI din Păuliș, județul Arad, după ce oficialități locale au dispus închiderea acestuia timp de 15 zile, pe baza simplei bănuieli neverificate că unul dintre angajați ar putea fi purtator de virus Corona: „Decizia primăriei Păuliș este arbitrară, fără nicio dovadă și fără a lua în considerare măsurile ferme pe care toate magazinele PROFI le implementează pentru a preveni răspândirea bolii”, a declarat PAWEL MUSIAL, director general PROFI.
„Nu înțelegem de ce autoritățile locale nu respectă măsurile bine documentate elaborate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, în consultare cu experți internaționali și români de top și, în schimb, iau decizii locale neinformate, din cauza cărora afacerile devin inoperabile. Firma noastră respectă legea, așa că am închis magazinul, dar pentru a ne proteja angajații și afacerile, am decis să îl închidem definitiv. Decizia luată de Primăria din Păuliș nu este singulară. Ea se înscrie într-un lung șir de decrete oficiale locale lipsite de sens. Unele primării au ordonat ca doar 3-4 persoane să aibă voie să-și facă simultan cumpărăturile într-un magazin, considerând în mod eronat dimensiunea unui magazin PROFI ca fiind similară cu cea a micilor chioșcuri familiale din localitate, unde distanțarea socială nu este posibilă. Autoritățile unei alte localități, neștiind că după o dezinfecția totală, oamenii nu pot intra în magazinul respectiv decât dupa trei-patru ore pentru a evita intoxicarea, au cerut ca în fiecare zi magazinele să se fie dezinfectate total de câte trei ori. Aplicarea acestei măsuri fie duce la închiderea magazinelor, fie pune în pericol grav sănătatea oamenilor.”, mai susține reprezentantul PROFI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.