Acasă Actualitate Testele rapide pentru anticorpi IgG, singura formă de relansare economică. Să urmăm...

Testele rapide pentru anticorpi IgG, singura formă de relansare economică. Să urmăm modelul american!

DISTRIBUIȚI

Probabil ca ne intrebam cu totii de ce, in contextul pandemiei si a efectelor nefaste asupra sanatatii populatiei, combaterea precoce a efectelor distrugatoare asupra economiei sunt lasate la voia intamplarii.
Caci nu putem categorisi altfel ceea ce se intampla in aceasta perioada din acest punct de vedere. Daca pentru situatia medicala din Romania exista macar o „celula de criza” cu membri de prestigiu si atributii precise (desi despre priceperea fiecaruia cat si eficienta planului de masuri exista insa deja indoieli), despre gestionarea situatiei economice nu este definita o astfel de structura. Buna sau rea, cu atributii mai clare sau mai imprecise, cu membri doar politici sau experti in domeniu, o astfel de structura trebuie sa existe si sa interfateze intens cu partea medicala.
Constatam ca in alte tari (ex. modelul Coreea de Sud ce a inteles ca testarea in masa a cetatenilor este calea de evita blocajul economic si pierderile financiare consecutive, SUA, Elvetia etc) se subintelege colaborarea intre cele doua structuri si folosirea pro-activa a mijloacelor si metodelor medicale in stabilirea momentului optim de deblocare economica.

„Retetarul” american actual este urmatorul:
-pornindu-se de la premisa ca a trecut destul timp de la declansarea pandemiei si ca deja infectarea cu Covid a trecut la capitolul „infectie intracomunitara”
– deja exista un numar semnificativ de cazuri imunizate spontan (in SUA se preconizeaza o imunizare de 80% din populatie -spontan sau post tratament-)
Se va trece la testarea „in masa” prin teste rapide (nu PCR) si determinarea anticorpilor de tip IgG care apar la cca 14 zile de la momentul infectiei si pot persista o perioada indelungata sau asa numitii „long-run antibodies „. Va rezulta astfel un segment populational de oameni imunizati, ce nu se pun in pericol pe ei nici pe cei din jur si care pot redeveni activi social. Certificarile de sanatate pot fi eliberate doar oficial de personal medical autorizat, din centre medicale omologate iar cetatenii imunizati se pot reintoarce la slujbele lor.
Au fost voci ce s-au opus invocand economia de resurse. Fara discutie insa ca, daca privim in Romania costul social total si nu defalcat pe ministere, pretul testarilor repetitive (prin teste rapide) ale populatiei active este indiscutabil mai mic dacat costul somajului tehnic. Si in fond, daca mentii excesiv o economie blocata, pana cand va mai avea statul bani sa sustina acel „75%”? Chiar in conditiile suspendarii temporare a deficitului bugetar Romania are voie doar sa sa imprumute rezolvand astfel doar probleme de moment.
Revenind la societatea americana constatam o implicare activa a factorilor decizionali solicitand, transparent social, informatiile de statistica medicala ce au implicare economica.
Macar acolo are cine sa ceara si cui….

1 COMENTARIU

 1. Pai pentru asta a fost debarcat dr Costache. In Romania a avut mai mare greutate opinia lui Raed Arafat….
  Un chirurg celebru, dintr-o familie ilustra, nepot al lui Veniamin Costache nu are cuvant in fata lui Raed Arafat.

  Intre timp tara este blocata cu totul.
  Oare cum se descurca cei ce traiau de la salariu la salariu?
  In rest e bine. Ce masti N95 aduse cu TAROM-ul? Ca pe cutii scria KN95. Pt cunoscatori. Adica tipul de masti pe care il reclamau guvernele spaniol, italian, finlandez, olandez.

  Bine ca aparam globalismul cumparand in continuare marfuri josnice din China. Bine ca suportam santajul chinezesc. Isi aduce cineva imaginea cu cetateanul chinez in usa unui mall bucurestean, care nota reactiile celor ce treceau pe langa el? Chiar in preziua instituirii starii de urgenta? Chiar asa. Statea provocator in usa cu un carnet si nota. Ofiter chinez de securitate, de la ambasada chinei cu certitudine.

  Dar ce e cu pasareasca asta SARSCoV, COVID-19, etc? De ce i se da un nume mai descriptiv, cum ar fi virusul Wuhan, virusul chinezesc, gripa chinezeasca, sau chiar gripa globalista, pt ca aceasta gripa chiar originara in China comunista, s-a extins in toata lumea datorita globalismului.

  Dar baletul facut de batjocura de la OMS plastic denumita dr Tedros? Ba nu e buna masca, ba e buna!? Ba nu sunt bune restrictiile de circulatie daca e vorba de China, dar sunt foarte bune daca sunt distruse economiile europeana si cea americana.

  Exista pe piata testere moleculare RAPIDE si PRECISE. Fabricate de producatori de renume. Nu josnicii chinezesti cu precizie de 30%. Mai mult acestea pot fi folosite si pt alti virusi, gripa, hepatita, etc.

  Unul dintre acestea a fost prezentat de Donnie chiar de pe peluza casei albe. Presa romaneasca a avut o extraordinara grija sa ASCUNDA aceasta stire, care ar fi facut de ras pe cei doi mari poobah Arafat si Rafila ce tot mint cu nerusinare ca nu exista teste rapide precise.

  Apropos de familii. Alexandru Rafila unde mai apare acest nume. Unde oare, unde oare. Un Alexandru Rafila a fost seful securitatii Arad in anii 50. Cine stie. Doar coincidenta de nume? Brrrrrrr.

  Bine ca a plecat Costache. Capul prea mare, fruntea prea inalta, prea inalt, cam celebru. Nu e bun. Va aduceti aminte ura desantata manifestata de Serban Nicolae in timpul asazisei audieri in rusinea aia de parlament?

  Noi dam cheile tarii pe mana lui Arafat. Dupa aia ne miram mofluzi ca nu merg treburile bine in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.