Acasă Actualitate Proteste masive anunțate pentru duminică în București și în peste 20 de...

Proteste masive anunțate pentru duminică în București și în peste 20 de mari orașe față de intenția PSD de modificare a Codurilor penale prin OUG

DISTRIBUIȚI
Mai multe organizații civice au anunțat organizarea, duminică seară, a unor proteste masive în Piața Victoriei din București și în marile orașe ale României față de intenția PSD de modificarea a Codurilor Penale prin OUG.

Sunt anunțate manifestații în București, Vaslui, Giurgiu, Slobozia, Târgoviște, Ploiești, Miercurea Ciuc, Constanța, Pitești, Bacău, Craiova, Botoșani, Slatina, Carei, Bistrița Năsăud, Brăila, Piatra Neamț, Târgu Jiu, Iași, Târgu Mureș, Timișoara, Alba Iulia, Oxford și Dublin. Manifestațiile sunt programate să înceapă la ora 18:00.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat vineri, după CEX, că în cursul săptămânii viitoare PSD va avea o întâlnire cu experţi din domeniul juridic pentru a se stabili dacă va fi sau nu adoptată o Ordonanţă de urgenţă în acest sens.

„Se va lua o decizie în acest sens, nu pot să fac speculaţii. După CEx, când s-au stabilit principiile de bază care au fost deja transmise în comunicatul de presă şi explicate de domnul preşedinte, săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a experţilor din domeniul juridic, a colegilor noştri parlamentari, miniştri şi se va lua o decizie în acest sens”, a spus Gabriela Firea, întrebată dacă s-a discutat în cadrul Cex posibilitatea emiterii unei Ordonanţe de urgenţă pentru adoptarea Codurilor penale.

Dacian Cioloș a anunțat că va participa la protest: „Mi-am dorit foarte tare să cred că lucrurile se vor linişti. Că manipularea, minciuna şi agresivitatea vor înceta. Că ne vom întoarce la normalitate şi decenţă. M-am înşelat. Avem partidele lui Dragnea, televiziunile lui Dragnea şi guvernul lui Dragnea. Riscăm să devenim ţara lui Dragnea. România legilor lui Iordache, a justiţiei lui Nicolicea şi Şerban Nicolae şi a guvernului doamnei Dăncilă este o Românie iliberală care în ultima vreme pare să fie condusă în stil mafiot. România e a celor mulţi şi cinstiţi, care aşteaptă o ţară condusă pentru binele tuturor, şi nu doar pentru binele şefului PSD, al celor 73 de puşcăriaşi şi al celor care se tem de lege”, scrie Dacian Cioloş, duminică, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.