DISTRIBUIȚI

Populismul deșănțat al miniștrilor guvernului Dăncilă a atins apogeul cu Sorina Pintea o persoană ce pare de pe altă planetă. Știrile PROTV au prezentat în această seară la ora 19.00 o informație care dacă ar fi pusă în practică ar încălca de la regulile europene în materie, la Legea 46/2003 și chiar Jurământul lui Hippocrate.

„Tocmai de aceea Sorina Pintea spune că este nevoie de toate aceste modificări. În plus, ministerul Sănătăţii lucrează și la noua lege a transplantului. Totodată Ministrul Sănătăţii spune că noua lege va permite efectuarea transplantului şi în centrele private. O altă noutate se referă la lista de aşteptare care va deveni publică astfel încât să fie evitate orice speculaţii sau suspiciuni de incorectitudine. Noua lege ar trebui să fie gata înainte de finalul anului.”, anunță PROTV în această seară.

Cum să faci publică lista de așteptare pentru transplant când Legea 46/2003 a drepturilor pacientului prevede la art.21 că „Toate informațiile privind starea pacientului, rezultatele investigațiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidențiale chiar și după decesul acestuia”.
Jurământul lui Hippocrate subliniază importanța secretului medical: “Orice aş vedea şi aş auzi în timp ce îmi fac meseria sau chiar în afara de aceasta, nu voi vorbi despre ceea ce nu-i nici o nevoie să fie destăinuit, socotind că, în asemenea împrejurări, păstrarea tainei este o datorie.”

Citește integral știrea la PROTV.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.