Acasă Actualitate PSD alungă și UBER din România: COTAR anunță că Dăncilă va da...

PSD alungă și UBER din România: COTAR anunță că Dăncilă va da OUG care ELIMINĂ aplicațiile de tip car-sharing de pe piață

DISTRIBUIȚI

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii taximetriei a fost pregătită şi se va da săptămâna viitoare, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu.

O delegaţie a COTAR s-a întâlnit, miercuri, la Ministerul Finanţelor, cu ministrul de resort, Eugen Teodorovici, şi cu ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, în urma protestului taximetriştilor, din Piaţa Victoriei.

”Am avut discuţii cu domnul ministru Teodorovici şi cu doamna ministru Rovana Plumb. S-a pus la punct ordonanţa de urgenţă pentru săptămâna viitoare, care se va da. Este singura dată când suntem puţin mai optimişti că se va da această ordonanţă săptămâna viitoare”, a spus Ştefănescu.

Peste 1.600 de taximetrişti au protestat miercuri timp de patru ore în Piaţa Victoriei, solicitând modificarea Legii taximetriei, astfel încât să poată fi sancţionaţi cei care desfăşoară fără autorizaţie transport public de persoane şi în special transport în regim taxi.

„Dorim ca Guvernul României să promoveze ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii 38 (Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere – n. r.), modificare care se referă la posibilitatea de a sancţiona pe cei care execută transport public de persoane şi în special transport în regim taxi, fără autorizaţie. În acest moment, ei nu pot fi sancţionaţi din cauza faptului că există în lege sintagma ‘în mod repetat’ şi trebuie dovedit acest caracter de repetabilitate”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Bogdan Dincă, preşedintele COTAR Bucureşti.

3 COMENTARII

  1. Nu ma intereseazaaplicatiile pt UBER dar un singur aspect as dori sa se rezolve: toate taximetrele, indiferent cui apartin, sa aibe tablii prin care sa le recunoastem si sa scrie pe ele exact ca si la celelalte taxiuri, pretul/km, numarul taxiului si compania careia ii apatine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.