Acasă Actualitate PSD începe demolarea publică a neurochirurgilor Ionuț Gobej și Dorin Bică pentru...

PSD începe demolarea publică a neurochirurgilor Ionuț Gobej și Dorin Bică pentru curajul de a se revolta

DISTRIBUIȚI

Neurochirurgul clujean Ștefan Florian, fost susținător al lui Victor Ponta în campania pentru prezidențialele din 2014 (vezi foto), a acordat un interviu Agerpres în care încearcă să demoleze micuțul piedestal pe care presa i-a urcat pe curajoșii neurochirurgi de la Colentina, Ionuț Gobej și Dorin Bică:
”Eu sunt și președintele Comisiei de specialitate a Ministerului Sănătății și președintele Societății Române de Neurochirurgie. Ceea ce mă surprinde este că Ministerul Sănătății, Primăria București nu au cerut nicio opinie din partea specialiștilor. Nu m-a întrebat nimeni. (…) Apreciez lupta lor pentru condiții mai bune, apreciez zbaterea lor pentru a oferi condiții cât mai bune pacienților, dar nu apreciez felul în care își arogă unicitate pe plan național. Sunt foarte mulți medici neurochirurgi foarte buni care probabil că nu au condiții cum au ei, dar care fac treburi cel puțin la fel de importante și de minunate. Nu numai în București. Lumea nu începe și nu se termină în neurochirurgie la București. Eu îi cunosc personal. Și-au dat examenul de specialitate cu mine. Îi cunosc, am fost singurul care le-a acceptat recunoașterea stagiilor făcute, i-am sprijinit în viață, i-am sprijinit în activitate. Nu cred că m-a auzit pe mine cineva spunând în public: dați-mi, că dacă nu plec dincolo, că aici nu am ce trebuie și dacă nu primesc vă las baltă”, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, dr. Ștefan Florian.

”Nimeni nu se naște neurochirurg, nimeni nu poate spune că știe tot. Și, cu atât mai puțin, cineva care a terminat specializarea acum trei ani să spună că face operații care nu pot fi făcute nicăieri în țară, operații de 12 — 14 ore. Dar și eu am făcut. Primul meu anevrism a durat 11 ore. Acum, datorită experienței pe care o am, dacă durează mai mult de 35 de minute înseamnă că e ceva rău, foarte rău. Diferența dintre 11 ore și 35 de minute înseamnă experiență. (…) Întâi am arătat, am muncit. Nu am ieșit întâi cu realizările, nu am cerut întâi și pe urmă să primesc. Întâi am dăruit, am făcut foarte mult și apoi, sigur, am avut unele pretenții. (…) După 15 ani de eforturi am obținut și un CT în interiorul clinicii. Asta s-a făcut după mii și mii de cazuri reușite, oameni care au plecat de aici mulțumiți. (…) Și nu am ieșit să strigăm, să ne batem cu pumnul în piept că n-avem una, că n-avem alta, ci am încercat să ne descurcăm. Sigur că am avut întotdeauna și un sprijin local, dar am făcut și eforturi materiale personale ca să am. Instrumentarul neurochirurgical, microchirurgical inițial pe care l-am avut l-am cumpărat eu, ca să pot face performanță. Când n-am avut microscop, mi-am cumpărat lupe cu cele mai mari măriri din Canada și am început să dezvolt microchirurgia. (…) În profesia asta nu te naști talentat, nu te naști cu bisturiul în mână. Aud acum diverse voci, sunt doi neurochirurgi la București care spun că n-au unele și altele și că pleacă, părăsesc, că ei nu mai suportă. Eu am trăit vremurile în care, înainte de Revoluție, am operat la 4 grade Celsius în sala de operație; când am deschis calota, din cauza frigului ieșeau aburi. Dar acolo se punea problema de viață și de moarte. Îmi înghețau mâinile, dar nu m-am uitat că mi-e frig, ci m-am dus mai departe”, a mai spus dr. Florian.

Hai, băieți și fete, cine urmează la atac? Madam Pop, Florian Popa, Sinescu, Arafat? Hai cu denigrarea, politrucilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.