DISTRIBUIŢI

Primarul din Roșiori de Vede, Valerică Cîrciumaru, a decis că serviciile administrației locale trebuie optimizate și arhiva digitalizată. Dar nu oricum. Nea Valerică vrea ca totul să fie făcut la Standardul DoD 5015 al Ministerului Apaărării din Statele Unite. Așa stă scris în documentele licitației lansate de Primăria Roșiori de Vede pentru un „Sistem informatic personalizat pentru optimizarea serviciilor administratiei locale si servicii de retrodigitalizare” din cadrul proiectului SEPA-Simplificarea si eficientizarea procedurilor administrative, cu o valoarea estimata fără TVA echivalentul in euro a 471.484 euro si cu termenul limita de depunere de 23.03.2020. Cerința e severă, aplicația de arhivare trebuie să respecte Standardul DoD 5015, „Standard implementat de Department of Defence din SUA”, așa că cine vrea să participe la licitația de la Primăria Roșiori trebuie să încerce să se certifice pentru standardul Ministerului Apărării (Department of Defence) din SUA. Probabil, crede nea Valrică, o formalitate.

Ce e standardul DOD 5015.

DoD 5015.2 a apărut la începutul anilor 1990 în urma investigației Congresului cu privire la Sindromul Războiului din Golf, o boală care afecta mulți soldați care au luptat în război, potrivit site-ului RMA (Joint Management Interoperability Test Command) (JITC) Records Management Application (RMA). Aceasta înseamnă că oficialii Departamentului Apărării din SUA trebuiau să producă milioane de înregistrări din Operațiunea Furtună în Deșert. „Congresul a concluzionat că Departamentul Apărării nu a făcut o treabă bună în gestionarea înregistrărilor și, ca urmare, multe dintre înregistrările necesare au fost distruse sau pierdute”, notează JITC.

Valerică Cîrciumaru se teme și el ca la Roșiori să nu se întâmple ce s-a întâmplat în Statele Unite după operațiunea „Furtună în deșert” așa că nu mai vrea standardele ISO produse de Organizația Internațională de Standardizare și pe care le folosesc toate oficialitățile europene, ci le vrea pe cele ale Armatei Americane.

Așteptăm cu interes licitația să vedem și noi ce companie e certificată DOD 5015 și de când? Ce premoniție a avut compania că va cere nea Valerică acest standard tocmai în județul Teleorman.

2 ARII

  1. Poate la viitoarele alegeri va iesi un primar care va sti sa acceseze fonduri europene pentru ca orasul sa aiba GAZE in toate zonele. Greu sa dezvolti orasul… lasa ca traim ca in Evul Mediu…

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.