Acasă Actualitate Purtătorul de cuvânt al PPE: Teodorovici face agenda Rusiei și refuză banii...

Purtătorul de cuvânt al PPE: Teodorovici face agenda Rusiei și refuză banii europeni gratuiți pentru spitale

DISTRIBUIȚI

Spitalele regionale de la Craiova și Constanța nu se mai fac pe bani europeni (co-finanțare), ci ar urma să fie construite „într-un alt sistem: Guvern-Guvern”, un memorandum în acest sens aflându-se pe agenda ședinței de Guvern de mâine, a anunțat, joi seară, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Spitalul regional de la Constanța ar urma să fie construit în urma unui acord cu Turcia, susține Teodorovici.

„Am fost mai devreme la minister și am vorbit și am semnat chiar un memorandum pentru două spitale regionale. Constanța și Craiova vor intra mâine în ședința de Guvern și sperăm ca în acest an – în acest an, atenție! – să înceapă construcția celor două spitale, care se fac într-un alt sistem: acord Guvern – Guvern. Sunt două state, se află mâine la București unul dintre reprezentanții celor două state, Turcia, cu care se face unul dintre cele două spitale, la Constanța. În acest an eu mi-am fixat ca obiectiv să înceapă construcția celor două spitale regionale, de ultimă generație. Sunt deja construite în alte părți, nu facem, nu inventăm nimic, efectiv se ia proiectul tehnic și se construiește în România, ca să nu mai pierdem timp pe licitații de proiecte tehnice si altele”, a declarat Teodorovici la o conferință a medicilor de familie unde a participat alături de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, Siegfried Mureșan a explicat de ce refuză Teodorovici să construiască spitalele regionale din fonduri europene primite gratis de la Uniunea Europeană și preferă să le facă din banii românilor și cu sprijinul Turciei.

„Simplu.
În primul rând, Guvernul nu a construit niciun spital din fonduri europene, deși este prevăzută finanțarea lor în Acordul de Parteneriat, fiindcă nu pot și nici nu vor. Ca să construiești spitale din fonduri europene trebuie să respecți norme și standarde europene și trebuie să fii transparent cu banii cheltuiți.

Guvernul PSD – ALDE nu vrea așa ceva. Așa că dă cu piciorul la fondurile europene gratis și le face din banii românilor și în parteneriat cu Turcia fiindcă pe dictatorul Erdogan nu îl interesează standardele și transparența banilor.

În al doilea rând, Teodorovici face agenda Rusiei fiindcă, în loc să construiască spitalele din banii europeni nerambursabili alocați țării noastre, vrea să le construiască din alocarea de 2% pentru apărare prevăzută în angajamentul cu NATO. Practic încalcă un angajament strategic de securitate față de partenerii noștri europeni și americani.

Dacă nu ar fi avut fonduri europene pentru spitale, înțelegeam să taie de la Apărare. Dar el refuză banii europeni și ia de la Apărare ca să facă spitale cu prietenul lui Putin, Erdogan. Asta înseamnă să faci jocul Rusiei și să slăbești NATO în Europa de Est.”, explică Mureșan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.