Acasă Actualitate Radu Mazare a intrat in vizorul PNA,

Radu Mazare a intrat in vizorul PNA,

DISTRIBUIȚI

Activitatea economica a Primariei Constanta sI a Consiliului Local Constanta este verificata de o echipa de procurori de la PNA Bucuresti. Echipa, coordonata de catre procurorul sef al PNA Constanta, Ioan Otel, verifica modul in care cele doua institutii au incheiat mai multe contracte te privatizare a unor obiectve economice aflate in patrimoniul administratiei locale. -Nu a fost inceputa urmarirea penala impotriva nici unei persoane. Au fost ridicate documente referitoare la anumite privatizari, urmand a se verifica daca s-au comis anumite infractiuni. In functie de aceste date se va decide-, au declarat surse din PNA. Pe langa documentele referitoare la privatizari, procurorul sef al PNA Constanta a precizat ca, pe langa contracte, au fost ridicate documente privind atribuiri de terenuri, licitatii si inscrisuri.


Procurorii sunt interesati, in primul rand, de mai multe contracte de privatizare incheiate cu persoane care, in prealabil, au participat la licitatii organizate de primarie, existand suspiciuni ca acestea ar fi fost incheiate fara respectarea conditiilor legale. In ceea ce priveste retrocedarile anumitor terenuri, procurorii au indicii ca acestea s-au facut in mod fraudulos, primaria fiind prejudiciata cu milioane de euro, in primul rand pentru ca o parte a acestora s-au realizat prin compensare cu alte amplasamente. La randul sau, primarul Radu Mazare a confirmat faptul ca procurorii PNA au ridicat documente din primarie -si vor ridica si maine-. Mazare sustine ca nu are nimic de ascuns si ca de trei luni a avut -controale peste controale, doar-doar or gasi ceva-. Potrivit primarului Constantei, controalele, care ar fi facute in urma unor sesizari anonime impotriva lui, sunt facute si de politie si de procurorii constanteni. -A devenit ceva obisnuit pentru mine, asa ca celor de la PNA le pun toate actele la dispozitie, asa cum am procedat si cu ceilalti-, a mai declarat Mazare.

Practic, Primaria Constanta si in special Regia Autonoma a Domeniului Public si Privat Constanta sunt de o saptamana sub -asediul- PNA. Arhiva RADPP Constanta a fost luata la puricat de procurori, fiind vizate in primul rand, contractele de privatizare, care la vremea respectiva au atras atentia datorita importantei lor sau a persoanelor implicate. Se pare ca actiunea PNA va continua si saptamana viitoare, in acest sens fiind inaintata o noua lista cu dosarele vizate. Conform unor informatii neoficiale, initial, vanatoarea a fost declansata cu ajutorul unor politisti si procurori constanteni, acestia incercand astfel sa-i plateasca niste polite mai vechi primarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.