Acasă Actualitate Radu Mazăre a venit la DNA pentru a fi audiat în dosarul...

Radu Mazăre a venit la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de luare de mită

DISTRIBUIȚI

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a venit, miercuri, la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta să câștige contractul pentru construirea locuințelor sociale din campusul "Henri Coandă".
Radu Mazăre a declarat, la intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție, că este un luptător, precizând că nu vrea să dea alte detalii înainte de întâlnirea cu procurorii.
Primarul Constanței a mai spus că o felicită "din tot sufletul" pe Gabriela Firea, pentru că a dat dovadă de curaj și este un exemplu "pentru mulți mormoloci din politica românească".
Întrebat în legătură cu sesizarea CSM de către procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, în cazul unor declarații ale sale care ar aduce atingere dreptului la imagine al magistraților, Mazăre a spus că DNA, Serviciile sunt "instrumente ale lui Băsescu", care ar vrea ca nimeni să nu mai scoată niciun cuvânt în țara românească. "?ê?£i Ceaușescu voia la fel", a mai spus Mazăre.
Întrebat în legătură cu ziua de vineri, când la instanța supremă se va lua în discuție contestația procurorilor DNA privind cercetarea lui în libertate, Mazăre a spus: "Cu toții ne gândim la ziua de vineri, că e Vinerea Mare".
Primarul Radu Mazăre spunea marți, la sediul Poliției Județene Constanța, că va merge miercuri la DNA pentru audieri, iar vineri va fi la instanța supremă pentru a afla dacă rămâne sau nu în libertate.
El a spus că, din punctul său de vedere, este "un semn" că Înalta Curte de Casație și Justiție va judeca în Vinerea Mare recursul procurorilor DNA la decizia de a fi cercetat în libertate sub control judiciar, susținând că dacă va fi menținută decizia de a fi cercetat sub control judiciar, de Înviere va merge în campusul social "Henri Coandă".
"Urmează să fiu judecat în Vinerea Mare pentru că am făcut case pentru oamenii ăștia. Dacă asta mi-a fost dat să pătimesc, asta o să trag. Cred că e un semn. (…) Dacă Dumnezeu o să vrea, atunci am să merg la Înviere, unde am fost și anul trecut, în cartierul pentru săraci, la biserică. Cartierul pentru care sunt acuzat", a adăugat Mazăre.
El a menționat că vineri se va judeca doar recursul DNA la decizia de a fi cercetat în libertate și că nu a contestat interdicția de a părăsi țara.
"Avocații mei nu au făcut recurs, recursul este făcut doar de DNA. Ulterior pentru trei săptămâni, o lună, o să se discute și această interdicție, dar oricum vine vara și avem treabă", a mai spus primarul Constanței.
Radu Mazăre trebuie să se prezinte în fiecare marți, la ora 12.00, la Poliție, obligația fiind stabilită în cadrul măsurii controlului judiciar luate de instanță în cazul primarului. Totodată, Mazăre are interdicție de a părăsi țara.
Mazăre este acuzat de procurorii anticorupție că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuințe sociale "Henri Coandă" -, pentru a o ajuta pe aceasta să câștige licitația și pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.