Acasă Actualitate Rădulescu îi scrie lui Nicolicea că nu va da curs invitației de...

Rădulescu îi scrie lui Nicolicea că nu va da curs invitației de a fi audiat de Comisia Nana

DISTRIBUIȚI

Fostul consilier prezidențial Adrian Rădulescu i-a transmis, joi, o scrisoare deschisă deputatului Eugen Nicolicea, președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind achiziția terenurilor din Călărași, în care precizează că nu va da curs invitației de a fi audiat de comisie.
Rădulescu își argumentează decizia de a nu da curs invitației de a fi audit invocând faptul că instituirea unei obligații în sarcina unui cetățean de a se prezenta pentru a fi audiat în fața unui organism care nu aparține autorității judecătorești contravine dispozițiilor constituționale referitoare la justiție și la drepturile și libertățile cetățenești.
"O comisie parlamentară de anchetă reprezintă doar o formă de exercitare a controlului parlamentar, deci nu poate avea atribuții jurisdicționale", menționează Rădulescu în scrisoarea deschisă remisă MEDIAFAX.
El și-a argumentat decizia și prin faptul că invitarea sa în fața comisiei parlamentare nu este justificată prin raportarea la obiectivele acesteia, respectiv "transabilitatea terenurilor înstrăinate", "verificarea situației subvențiilor", "verificarea statutului juridic și al raporturilor de proprietate", "verificarea structurii de cultură a exploatațiilor agricole", "verificarea legalității tranzacțiilor cu terenuri".

Rădulescu a menționat că aceste aspecte trebuie analizate în raport responsabilitățile și atribuțiile legale specifice instituțiilor statului implicate în aceste activități, el neavând nici o competență legală pentru "a pune la dispoziția comisiei întreaga documentație necesară îndeplinirii eficiente a mandatului încredințat comisiei de către Parlamentul României", așa cum i s-a cerut în invitația pe care i-a adresat-o comisia.
"Având în vedere cele expuse anterior (cadrul constituțional și lipsa totală a unor informații relevante pentru obiectivele pe care vi le-ați propus), vă informez, cu tot respectul, că nu voi da curs invitației de a mă prezenta pentru audiere la Comisia parlamentară de anchetă pe care o conduceți", a arătat Rădulescu în scrisoarea adresată lui Nicolicea.
Fostul consilier prezidențial Adrian Rădulescu nu s-a prezentat, miercuri, la Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din Călărași deși i-au fost trimise 2 invitații la Cotroceni, a declarat senatorul PSD Gabriela Firea, arătând că îi va fi transmisă acestuia invitație și la domiciliu.
"În acest moment au fost transmise două invitații pentru domnul Adrian Rădulescu. Prima a fost înainte de acea perioadă de înzăpezire când domnia sa era consilier prezidențial și a fost transmisă această invitație la Administrația Prezidențială și a mai fost transmisă ulterior după ce au fost reluate audierile la Comisie după deszăpezire încă o invitație. L-a sunat și domnul președinte (al Comisiei Nana – n.r.) Nicolicea pe domnul Rădulescu. Am înțeles că nu a răspuns la telefon", a afirmat Firea.
Ea a spus că sub nicio formă nu se pune problema obligativității sau a aducerii cu mandat a lui Adrian Rădulescu la Parlament deoarece această Comisie nu este organ judiciar sau de poliție, dar că fostul consilier prezidențial dacă respectă valorile democratice se va supune regulilor și va veni.
Comisia Călărași i-a audiat miercuri pe reprezentanții firmelor din județul Călărași implicate în situația terenului achiziționat de Ioana Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.