Acasă Actualitate Raed Arafat: încă nu a apărut efectul externărilor!

Raed Arafat: încă nu a apărut efectul externărilor!

DISTRIBUIȚI

Șeful DSU, Raed Arafat, a atras atenția, miercuri, la Realitatea Plus, după ce în ultimele zile s-a înregistrat cel mai mare număr de noi infectări cu noul coronavirus de la începere epidemiei în României, că încă nu se știe care este efectul sutelor de pacienți bolnavi care s-au externat la cerere.

„Înca nu se vede efectul externărilor”, a zis Arafat. El a adăugat că nu exclude o creștere în continuare a ritmului infectărilor. „O parte din populatie nu respecta regulile de protectie, nu poarta masca. De la inceput am zis ca masurile de relaxare trebuie dublate de masuri compensatorii”, a spus acesta.

CCR a declarat neconstituțională procedura prin care guvernanții au impus carantina și izolarea obligatorii. Până la un nou act normativ, pacienții COVID-19 se pot externa din spital la cerere.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că în ultimele 24 de ore, ca efect al deciziei CCR, s-au externat la cerere un număr de 550 de persoane, din toate spitalele din țară. „Sunt din toată țara, fără o zonă anume”, a indicat el. „Pacienți pozitivi, simptomatici sau nu, sunt externați”, a adăugat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.