Acasă Actualitate Rafila anunță activități permanente de prevenire a luării de mită pentru angajații...

Rafila anunță activități permanente de prevenire a luării de mită pentru angajații din sistemul medical

DISTRIBUIȚI
În vederea prevenirii actelor de corupție și de încălcare a eticii profesionale și a integrității, specialiștii Serviciului de Integritate și politici publice din cadrul Corpului de Control al Ministrului Sănătății au organizat în ultimele săptămâni mai multe activități la care au participat managerii unităților aflate în subordinea / autoritatea Ministerului Sănătății, directorii executivi ai Direcțiilor de Sănătate Publică Județene, respectiv, a municipiului București și managerii Serviciilor de Ambulanță Publică.
În cadrul întâlnirilor au fost prezentate informații legate de modalitățile de prevenire a actelor de corupție, de încălcare a eticii profesionale și a integrității, reducerea vulnerabilităților și riscurilor de corupție. Au fost abordate teme care au vizat consolidarea cunoștințelor privind starea de incompatibilitate și a conflictelor de interese a personalului din sistemul sanitar. Participanții la cursuri trebuie să disemineze informațiile personalului din subordinea lor.
Prezentările au fost susținute de reprezentanți ai Agenției Naționale de Integritate, Direcției Generale Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne și din Ministerul Justiției precum și de specialiști ai societății civile și mediului de afaceri.
“Este încă o problemă la care trebuie să lucrăm toți, cea legată de mentalități vechi. Obiceiurile acestea nu dispar dintr-o dată, dar se pot reduce treptat prin informare și educare. Pacienții trebuie să înțeleagă că nu trebuie să ofere niciun fel de beneficii materiale personalului medical ca să obțină serviciile medicale de care au nevoie”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.
Activitățile de prevenire a corupției vor avea un caracter permanent, urmând a fi organizate sesiuni de informare și instruire și pentru alte categorii de personal din sistemul sanitar.
Solicitarea sau primirea/oferirea de bani, bunuri sau alte foloase pentru un act medical constituie o faptă de natură penală.

4 COMENTARII

  1. Iar managerii, profund însuflețiți de activitățile desfășurate sub înaltul patronaj ministerial, într-o entuziastă unanimitate, au inițiat mișcarea cu caracter permanent: ”ni se corupe-n paișpe …”, pentru a susține alocuțiunea Ministrului cum că: ”obiceiurile acestea nu dispar (…) !”

  2. ‘activitati’ cu mincare si bautura pe banii nostrii? shuete despre cum să se diversifice luarea spagii? sau instructiuni ca să se multumeasca cu mai putin, să nu mai fie presa peste ei? subiectul a fost „nu mai luati spaga ca nesatuii, fiti mai ponderati… combaterea coruptiei se face cu confiscari de averi/case/masini/conturi si retragerea pe loc a licentei de a profesa! nu cu ‘activitati’… abureli

  3. Când începe Rafila cursurile de etica și Integritate si pentru manageri? Sau nu a auzit despre dimensiunea fenomenului de contracte cu dedicatie la nivelul managerilor? Ii instruiește pe ei cum sa reducă fenomenul la nivelul doctorilor? Timp irosit tot pe banii nostri!

  4. Asha vede Rafila coruptia din sistemul medical Romanesc,cu pacienti care sunt vinovati pentru ca i-au invatat pe doctori,asistente,ect cu spaga deci aici este de muncit dupa parerea lui Rafila cu dezobisnuirea pacientilor de a da spaga la medic cand adevarul este exact invers,adica acei pacienti care nu au dat spaga(majoritatea oamenilor din cauza saraciei in care traiesc)au murit si aici exemplele sunt cu tona,chiar luna trecuta s-a scris in ziare si s-a spua la toate stirile tv despre o doctorita din Botosani care lua spaga nu pentru vreo intenare in spital sau vreo operatie a unui bolnav ci doar pentru ca sa le dea oamenilor bolnavi reteta pentru ca ei sa isi ia medicamentele,medicamente fara de care mureau saraci oameni.
    Mai Rafila draga coboara cu piciorele pe pamant caci capul tau pluteste in aer si nu vezi sau nu vrei sa vezi realitatea,pentru ca exact ca tine au fost si alti politicieni romani care atunci cand au fost la putere si au fost criticati pentru greselile pe care le faceau ei spuneau ca cei care critica sunt niste ofticati pe care ii roade invidia,pentru ca dupa pierderea puteri sa vada exact abuzurile facute de cei veniti dupa ei,defapt acelrasi abuzuri pe care le faceau si ei car au avut puterea dar atunci nu vedeau abuzurile comise de ei pentru ca erau ocupati cu umplerea buzumarelor proprii,ale prietenilor din cercul lor de interese sau ale partidului lor cu bani furati de la bugetul de stat sau local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.