Acasă Actualitate Rafila: de foarte multe ori lipsește comportamentul uman în spitalele din România

Rafila: de foarte multe ori lipsește comportamentul uman în spitalele din România

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, la Iaşi, că dacă vrem să îmbunătăţim sistemul de sănătate trebuie să lucrăm mai mult la educarea personalului medical, dar în acelaşi timp să politizăm mai puţin lucrurile. Alexandru Rafila a afirmat, într-o conferinţă de presă, că lipseşte de foarte multe ori comportamentul uman în spitalele din România şi că din acest motiv încrederea românilor în sistemul medical este afectată.

Declarația ministrului vine după ce postarea jurnalistei de la Radio România Actualități, Mira Gombos, privind umilințele din Spitalul Universitar de Urgență din București a devenit virală. Detalii AICI

„Comportamentul uman lipseşte de foarte multe ori. Încrederea în sistemul de sănătate este afectată datorită faptului că ne tratăm de multe ori pacienţii într-un mod distant. Ei au nevoie de foarte multă atenţie, de foarte multă empatie şi grijă. Dacă vrem să îmbunătăţim sistemul de sănătate din România trebuie să lucrăm mult în educarea oamenilor, a personalului medical şi să politizăm mai puţin lucrurile”, a afirmat ministrul Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a dat ca exemplu spitalul de Neurochirurgie din Iaşi pe care l-a vizitat în cursul zilei de joi, care a fost modernizat în perioadele în care Consiliul Judeţean Iaşi a fost condus succesiv de PSD şi PNL.

„Este un spital în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi. A fost începută modernizarea în timpul unei administraţii, continuată de cealaltă administraţie. Este un exemplu de continuitate. Cred că nu trebuie să fie dedicat unui scop politic, ci oamenilor din acest judeţ. Dacă vom aborda în felul acesta lucrurile, oamenii care au sau nu au opţiuni politice, au nevoie de servicii medicale, iar datoria noastră este să îi servim indiferent din partea cărui partid politic suntem”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

1 COMENTARIU

  1. Aroganti , prost dispusi zilnic , plini de ei si foarte dibaci in a CERSI ! Asta caracterizeaza mai bine de 70/ din Sistemul Sanitar Romanesc , unde se fac bani multi daca ai functii , daca nu ai se CERSESTE in mai multe moduri si esti tratat ca un bou !
    Bavo Rafila , ca macar sesizezi ce a ce un roman vede zilnic !
    Trebuie introduse condica de reclamatii , iar pedepsele sa fie pecuniare s-au de excludere , ori un alt sistem de reclamatii si clasament de mulțumire pentru serviciile prestate, pe internet . In cadru acestei aplicatii de internet sa te poti loga cu biletul de iesire s-au cu biletul de trimitere , si unde sa te poti exprima si nota contacte avute cu personalul . Daca e doar platonic acest constat , atunci e o remarca ieftina !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.