Acasă Actualitate A fost reținută și mama bărbatului care a lovit doctorița din Fetești

A fost reținută și mama bărbatului care a lovit doctorița din Fetești

DISTRIBUIȚI

Un bărbat de 27 de ani care a lovit un medic de la Spitalul Municipal Feteşti a fost reţinut pentru 24 de ore, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ialomiţa. Un pacient din Țăndărei care avea o problemă la picior s-a enervat după ce doctorița i-a recomandat să facă o radiografie în altă parte, întrucât laboratorul de radiologie al spitalului nu avea program la acea oră. Acesta a lovit-o pe doctoriță cu pumnii în față producându-i o fractură de piramidă nazală și alte traumatisme.

„La data de 24 august a.c., în jurul orei 03,00, Poliţia Municipiului Feteşti a fost sesizată de un asistent medical, din cadrul Spitalului Municipal Feteşti, cu privire la faptul că medicul de gardă ar fi fost agresat de un pacient. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că la Camera de Gardă s-a prezentat un bărbat în vârstă de 27 de ani, care în urma unei consultaţii medicale ar fi devenit agresiv cu medicul de gardă, o femeie în vârstă de 31 de ani”, informează IPJ.

Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, lovire sau alte violenţe asupra unui cadru medical şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În acelaşi caz a fost reţinută şi mama sa, o femeie de 47 de ani, care îl însoţea pe pacient, ea fiind cercetată pentru ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Rafila susține că nu e o problemă ce nu ține foarte mult de organizare

„Este evident că agresarea personalului medical este o problemă. În urmă cu câţiva ani ştiu că această agresiune împotriva personalului medical era echivalentă cu ultrajul, dacă nu mă înşel. Deci este clar că şi din punct de vedere penal este o faptă gravă. Ce pot să spun, asta nu ţine foarte mult de organizarea sistemului de sănătate, ci ţine de multe ori de educaţia pe care o avem şi mai ales de lipsa educaţiei, de modul în care unii oameni tratează profesioniştii din sănătate, este anormal aşa ceva”, a declarat Alexandru Rafila, rugat să comenteze situația.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.